И замириса на море

И замириса на море

Ура… пак е лято… пак сме на море… Но пътуването дотам почти половин ден е изпитание за всеки от нас по негов си начин. Ще бъдем ли достатъчно толерантни един към друг, когато всеки проявява същността си? 

Ето, всички зодии са се настанили и бусчето пътува към морето. Всеки се е разположил удобно, но да проследим кой до кого е седнал и какво е настроението през тези няколко часа: 

Овенът,  ако не е зад волана, разбира се е на първата седалка, както винаги „нема нерви“, губи търпение, дори и когато пътува към морето. Пуфти през пет минути, дава съвети: „Я натисни по-яко газта!“… Задава дразнещи риторични въпроси от сорта дали автомобилът не е спрял… или времето е спряло… Но какво да правим, Овенът си е Овен, не му се връзвайте, особено с натискането на педала, защото... знаете защо.

Овенът не е единственият, който пилка нервите в бусчето. Девата, от която нищо не може да се скрие, е яхнала метлата и сипе ядливи забележки по Телеца, който яде сандвичи от момента на тръгването и прави трохи по седалката и под седалката. До Девата стои Стрелецът, сложил слънчевите очила, събул маратонките, дигнал крака на предната седалката и гледа невъзмутимо през прозореца, защото той е над нещата и не го интересуват дребнави отношения. Това безотговорно отношение към случващото се ядосва Рака, който иска да се грижи за всички, приготвил е още от посред нощ кафе и го пази в термоса топло. Тези отношения твърде много го разстройват и вече е на ръба да са разплаче. 

Близнаците на задната седалка невъзмутимо ровичкат из телефона си. Вече са успели да уведомят всичките си приятели колко километра са минали до морето и колко им остават. Усещат мириса на море и големия купон... И така, ако надникнем в бусчето, ще видим следната картинка  –Телецът продължава въпреки критиките на Девата невъзмутимо да яде. Ракът вече плаче, тъй като не си е представял подобни отношения, които могат да развалят почивката. Овенът се нервира, Скорпионът гледа мълчаливо сеир и се подсмихва доволно. На Стрелеца изобщо не му пука за нищо. Везните любезно подсещат Телеца, че шоколадът се е разтопил от горещината и може да изцапа тениската му. Лъвът смята, че е центърът на света, подал е главата си през отворения прозорец и маха на разминаващите се коли, защото това е важно за него. 

Козирогът, ковчежникът на компанията, мълчаливо прави сметки наум, по колко пари може да харчат на ден, за да не трябва да се връщат преди края на ваканцията. Водолеят вече е сложил маската и шнорхела, за да се настрои предварително за изживяването под водата, а Рибите... Рибите, разбира се, са заспали още от самото тръгване и ще се събудят точно когато пристигнат, възкликвайки: „Къде сме? О, вече сме пристигали… къде е морето?”

Наистина вече пристигнаха. Адска жега… морето е на няколко метра… прекрасно синьо. Всички слизат от бусчето. Как се променя поведението им?

Разбира се, първи реагират Близнаците. Забили нос в телефонът си, чеква се Фейсбук, че е стигнал морето. Водолеят, видял вече информацията, веднага го лайква. Овенът бързо отваря вратата на буса и без да губи време се спуска към мечтаното море. Скорпионът, тъй като не обича да чака, веднага влиза в квартирата и се затваря в банята. Останалите обикалят, чукайки му по вратата, първоначално деликатно, а после по настойчиво го подсещат, че банята не е само негова. Везните също настояват да вземат душ и да оправят външния си вид. 

Девата е пред нервна криза, защото никой не си подрежда багажа, всички чанти са нахвърляни и всеки е тръгнал нанякъде. Стрелецът също е изчезнал, той трябва веднага да огледа мястото, за да се ориентира в обстановката. Телецът търси капанче, в което продават риба и пържени картофи, а Ракът дрънка с тенджерите, бели морковите и картофите, приема като негов дълг да сготви супа за цялата компания, независимо, че на всички в тази жега им се яде таратор. 

Козирогът ласкае хазяина с надеждата, че така ще намали наема на квартирата. Лъвът вече е сложил банските, сламената шапка и очилата, гледа от терасата минувачите и се чуди какво ли впечатление ще направи на плажа. Рибата се е поразсънила, гледа замечтано и си мисли, че най-хубавото нещо в живота е почивката на море и как другите не се сещат за това.

Всички вече са на плажа, някои по-рано, други по-късно, кой когато е успял, но какво става там?

Близнаците, разбира се веднага отразяват събитието, пускат снимки и клипове от морето, защото приятелите им трябва да чуят плисъка на вълните.  Девата под чадъра се маже с крем със слънцезащитен фактор 50, защото няма фактор 100. 

Ракът, който вече е приготвил супата, пристига последен, носи още две чадъра и се чуди дали са достатъчни за всички. Везните дефилират по плажната ивица, демонстрирайки скъпия си бански.

Лъвът се оглежда на всички страни и се чуди какво впечатление прави на другите. А Рибите... Рибите са се скрили зад един голям професионален фотоапарат, въпреки че и с телефонът си могат да направят прекрасни снимки, и непрекъснато подканват другите да викат: “Зеле, зеле!“. 

Скорпионът е обърнал гръб на всички, защото не иска да го снимат и всички да знаят къде е - на море или на планина. Водолеят, обул и плавниците, се отправя към морето. Козирогът сяда до най-авторитетния според него от компанията и започва да говори за бюджета и парите. Телецът яде сладолед, докато информира всички къде се продава риба. Само Овенът не се вижда никъде, защото е някъде навътре в морето.

Какво става вечерта след плажа?

Близнаците отново са надвесени над GSM-а си– коментират с приятели във Фейсбук как е преминал денят, но този път без клипчета. Никой от компанията не иска да бъде овековечен червен като рак, тъй като всички са изгорели, с изключение, разбира се на Девата. 

Телецът е в задния двор, мъчи се да запали огън, за да пече миди на тенекия, които е набрал на скалите. Лъвът смята, че е глупаво да стоят тук, където не ги виждат много хора, и по-добре да отидат на ресторант. 

Стрелецът се е запознал със съседите, говори с тях през оградата и ги кани на бира с миди след около час. Скорпионът наблюдава мълчаливо случващото се и чака подходящ момент, за да шокира всички с някакво свое наблюдение. Ракът е огорчен, никой не иска да яде супа, но въпреки това подрежда масата като слага сред другото и супата. 

Везните периодично влизат и излизат от квартирата, сменили вече няколко тоалета, и горещо подкрепят Лъва за ресторанта. Водолеят предлага утре всички да отидат на курс по сърф или нещо друго, но Козирогът е против, защото това не е обсъждано и предварително включено в бюджета. А Овенът, Овенът отново го няма, тъй като е във водата, защото нощното плуване е много вълнуващо.


Още Статии

Зодиакален грим

Или как да се гримираш според зодията?

Кои зодии не ги бива в леглото?

Кои са сексуалните аутсайдери на зодиака?

Омъжи се за мъж, който умее да те докосне

Физически, интимно и дълбоко в ума, тялото и душата.

реклама