Меркурий e ретрограден в зодия Дева

Меркурий e ретрограден в зодия Дева

Меркурий e ретрограден в  зодия Дева от 13 август – 05 септември  2017 година.

Изключително дълго време Меркурий – планетата на ума, контактите, пътуването, обучението, търговията и още много други неща, ще е в знака на сериозната Дева. Тази година на Меркурий е избал да бъде в ретро-движение във всички земни знаци и това ще е 4 пъти в годината. За да не сте изненадани и ако трябва да вземете някакви спасителни мерки, искам да ви подготвя за енергиите, които навлизат чрез Меркурий към Земята от знак Дева и тези енергии най- силно ще ни влияят от 13 август - 05 септември, когато планетата  направи кръгом и върви рачешката назад.  

Какво ни дава Меркурий, когато се намира в знака Дева? Тъй като всички планети са безпристрастни - не се влияят нито от името, нито от положението ни, не се поддават на корупция, това се отнася дори и за Меркурий, независимо от тарикатската му слава на Олимп /напомням, че астрологията е построена върху гръцката митология/. Може би само родените в знак Дева са по-привилегировани в момента, тъй като планетата прави съвпад със Слънцата им, но общо взето Меркурий действа и на всички останали планети по девински начин. Планетата пряко отговаря за ума ни, а когато той попада под влияние на зодия Дева това ще се отрази на всички ни и ще започнем да  мислим по един много земен, сериозен и логичен начин. Не се изненадвайте, ако изведнъж неочаквано и за вас самите усетите стремеж към сериозни занимания,  желание да си стоите повече в къщи, да търсите само сигурното, всичко това се дължи на Меркурий. Знак Дева е подвластен на Меркурий – планетата на ученето, затова не се изненадвайте, ако дори и представителите на по – лекомислените знаци станат по - сериозни, по - задълбочени и по – отговорни и с желание да научат нещо ново. Да си купят книги или дори учебници. Сега е моментът да си останете в къщи до обърнете внимание на новите знания.  Колкото и да е изненадващо, под влиянието на Меркурий всички ще бъдем по-земни, по-практични, ще има по - малко излишък на чувства и емоционална нестабилност.

Как положително да използваме ретроградното движение на планетата? Ако цялото ни съзнание бъде насочено към вътрешния ни свят, към подсъзнанието и емоциите ни, това ще бъде един много ползотворен период, който ще ни помогне да разберем по – добре себе си.  Ретроградното движение на Меркурий ще ни помогне да преоткрием наново същността си. Това е периода, в който трябва да разберем, че има по - важни неща от правенето на кариера с целия шум и боричкане около нея. Сега е точният момент да анализираме скритите причини за случващото ни се в живота.

Какво трябва да внимаваме, когато Меркурий е в ретро – движение? На първо място  звездите не препоръчват нови начинания. Възможни са проблеми с получаване на информация, проблеми при пътуване. Търговията трудно ще се реализира и всичко друго за което отговаря Меркурий ще върви на заден ход.

Разбира се тези негативни влияния не се отнасят за хората с ретрограден Меркурий в наталните им карти. За тях сега е много благоприятен момент. Пожелавам им да го използват, колкото се може по - рационално, защото става дума само за 20 дена на всеки три месеца. 

 

 


Още Статии

Венера в зодия Рак

Венера в зодия Рак. Какво да правим?

Видове любов

Видовете любов, които различните двойки изпитват.

Юпитер във Везни

Възможностите според щастливата планета Юпитер във Везни

реклама