Хороскоп за 2018 година

Хороскоп за 2018 година

Бързам да започнем с добрата новина, че през 2018 г. звездите са предвидили глътка въздух за хората на земята и бъдете готови още в началото на годината с планове си и да не кажете после – "Ами не знаех… и не обърнах внимание и пропуснах добите възможностите."

Веднага ще ви кажем добрата новина - пакостливият аспект между Плутон и Уран се разпадна. Този аспект 7 години притесняваше всички астролози и много от тях го тълкуваха като възможност за начало на Трета Световна война и с основание, но Слава Богу мисля, че войната поне на този етап ни се размина.

Плутон и Уран са били в същата позиция преди 84 г., когато идва Хитлер на власт и тъй като историята се повтаря по един или друг начин при еднакви аспекти, астролозите бяха доста време под голямо напрежение. Да, аспектите се повтарят, но не трябва да забравяме силното влиянието на ерата на Водолея, а Водолей е знака на сътрудничество, взаимопомощ, приятелството, което предполагаме ни е спасило. На разпада на този пакостлив аспект се дължи и краха на Ислямска държава, защото създаването й беше в началото на този период. 

Разбира се, както всяка година и през 2018 ще има бързи планети, които ще правят пакостливи аспекти и ще ни изнервият, но в глобален световен план звездите не дават големи предизвикателства, което не може да се каже за 2019 г. Това относително спокойствие, разбира се не изключва, определени държави да си укрепват самочувствието с различни заплахи, но засега ще си останат само заплахи.

Опасност от атентати ще има и през тази година, защото те действат в рамките на един ден, а пакостливите аспекти с бързите планети винаги съществуват. Много е опасно, когато дадена планета е стационарна, т.е не се движи и се приготвя да тръгне напред или назад, като по-опасно е когато тръгва назад. Почти винаги в тези моменти нещо се случва - от атентат до земетресение. Това е така, защото енергиите на планетата са много силни и ако правят в този момент и пакостлив ъгъл с друга планета е възможно да се отключи нещо опасно.

Следващият въпрос е кой попада в епицентъра на атентатите? Ние привличаме негативните неща в живота, когато се чувстваме обидени или по някакъв начин и ощетени от живота, затова съвет от звездите - мислите ли с агресия привличате атентати, мислите ли с любов - привличате любов.

Тъй като стана дума за ретро - планети, вече всички знаят какво е влиянието им.

Но, всъщност какво е ретро планета? Всички планети с изключение на Слънцето и Луната в определен момент на годината гледано от земята тръгват на заден ход. Разбира се, никоя планета не може да върви на заден ход и това е зрителна измама наблюдавана от земята. Зная, какво ще кажете  - всъщност  планетите  не може да вървят назад, а при нас всичко върви назад. Да така е, но ние живеем на земята и това се отразява, дори и да е зрителна измама.

Да започнем с най – популярната и най-обсъждана планета Меркурий – отговаряща за комуникациите, през 2018 г. 3 пъти ще бъде в ретро – движение и това се пада винаги тогава, когато е в огнен знак. Първият път е на 23.03 – 15.04 в зодия Овен, на 26.07 – 18.08 в Лъв и на 16.11 – 10.12 в Стрелец.

Вече всички знаем, че в този период не трябва да се започват нови неща, да се подписват документи, да не се пътува пазарува и др.. Всичко, което се започне в ретро движение, трябва да се свърши, докато тръгне в право движение. Да, но има изключение, тези от нас, които имат ретро - Меркурий в рождената си карта, тогава е тяхното време за действие без колебание. Всеки трябва да провери какви ретро планети има в картата си, за да знае кога да действа и кога да изчаква.

През 2018-а година Марс и Венера, планетите на любовта и страстта се падат също да бъдат в ретро движение. Това се случва на две години веднъж за около два месеца за Марс и 40 дни за Венера. В тези моменти трябва да внимавате да не започвате нови връзки, тъй като няма да са трайни, да не сключвате брак или съвместни съжителства, да не избързва с разделите, ако усетите, че нещата не вървят в отношенията ви така, както преди.

За Марс ретро - движението е от 27.06 – 28.08, а за Венера е от 5.10 – 15. 11. Предполагам вече забелязахте, че Марс и Меркурий през лятото по едно и също време ще вървят назад. Венера също през есента се засича с Меркурий в движението си назад и това подсилва ретро - проблемите и на двете планети. Отново тези от нас, които имат ретро Марс и Венера в рождените карти сега е техния момент да действат. Така, че винаги нещата са индивидуални.

Сега да проследим как стоят нещата при различните зодии:

Обичамe да започвамe с добите новини от Юпитер – планетата на добрите възможности и късмета. Той вече 2 месеца благоприятно огрява родените във водните знаци – Скорпион, Рак и Риби, като най – облагодетелствани са Скорпионите, защото Юпитер прави точни съвпади със Слънцата им. Най - силният аспект в астрологията е съвпада. Юпитер е бил в Скорпион преди 12 години и вие Скорпиони може да си помислите какво ви се е случило през 2006 г. През тази година, за вас Скорпиони ще е изпълнена с много възможности във всички области, тъй като Слънцето е Аза и обхваща всичко. Неговото влияние ще усещате през целия период, но най - силно ще е когато е в точен съвпад със Слънцето ви, а това ще бъде 3 пъти през тази година.

Родените в Риби и Рак също ще имат добри възможности, но само когато Юпитер прави хармоничния аспект с тяхното Слънце. За родените в зодия Рак това е голяма подкрепа, тъй те от доста години имат напрегнати аспекти от други планети и Юпитер ще омекоти донякъде това напрежение.

Родените в Дева и Козирог също ще имат бонус от Юпитер, който сключва хармонични ъгли и с техните Слънца. И това ще е до 8 октомври 2018 г.

След което Юпитер влиза в зодия Стрелец и до края на годината ще дарява с добри възможности родените в първата половина на огнените зодии Стрелец, Овен, Лъв, също така Водолей и Везни.

Добри творчески възможности от Нептун ще имат родените във втората половина на Риби, Рак и Скорпион. Но родените във втората половина на Дева, Стрелец и Близнаци е възможно да попаднат в някакви интриги, измами дори самоизмами.

Уран – планетата на революциите още през май месец напуска зодия Овен и родените в края на знака може за малко да кротнат с революционните си идеи и напрежението, но само до ноември, тъй като Уран отново ще се върне в Овен в своето ретро – движение и така ще бъде до края на годината. Освен зодия Овен с революционните идеи и напрежение са атакувани родените в края на зодия Везни, Козирог и Рак.

Тъй като за Уран умора няма, от май до ноември той ще нашепва революционни идеи и напрежение на родените в началото на зодия Телец, Скорпион, Лъв и Водолей.

Плутон си е още в Козирог и през тази година ще трябва да се съобразяват с него всички, родени през началото на третата десетдневка. Същото се отнася и за родени във Везни, Рак и Овен. През тази година и Сатурн - Съдията в хороскопа ще марширува напред – назад през първите десет градуса на Козирог и отново Козирог, Овен, Рак и Везни ще усетят и неговото ограничение.

Наистина трите трудни планети са се разпределили в трите части на знака и дават изпитание на всички родени в Козирог, Рак, Овен и Везни по различен начин, но специално за тези знаци това не е нещо ново, защото така стоят нещата от 2008 г. С повишено внимание родените през същите знаци трябва да са през март и април, тогава може да усетят голямо напрежение от съвпада на Марс със Сатурн и Марс с Плутон. Звездите съветват да внимават при пътуване и да не участват в конфликти в къщи, в работата и най - вече на улицата.

Успех от екипът на AstroLife.bg!


Още Статии

Венера в Скорпион

Какво да очакваме?

Ретроградна Венера

Какво да правим през този период?

Уран в Телец

Какво да очакваме следващите 7 години?

реклама