Плутоновите кризи

Плутоновите кризи

Читател - АstroLife.bg, искам да те попитам само Козирозите ли от целия зодиак в момента са притиснати с наложителна трансформация?

АstroLife.bg - Не, Плутон има трансформиращи претенции по сходен начин и за родените в знаците Везни, Рак и Овен или с асценденти тези знаци.

Читател - Но той не е в техните зодии, защо тогава и с тях се заяжда?

АstroLife.bg - Защото планетата сключва пакостливи ъгли със Слънцата на изброените зодии. При Козирога Плутон е в съвпад, което винаги означава ново начало, но нещата са по вътрешни, като изживявания. При квадратурите при Везни и Овен е по–различно: новото начало също е задължително, но е следствие от външен натиск. А при Рака, с който Плутон прави опозиция, може да има впечатление за някакъв избор. В този период е възможен вътрешен конфликт между тези части от нашия живот, които се стремят към промени и тези части от нас, които не искат промени.

Читател - Хайде сега, за раздвоение на личността ли става дума?

АstroLife.bg- Не, при опозицията става дума за нещо, което едновременно се иска и не се иска!  Въшните обстоятелства може да изглеждат като източник на  забавяне на нещата, но това е само отражение на вътрешното състояние на раздвоеност. Възможно е и обратното - външните причини да принуждават да се правят нововъведения, но най-вероятно това отново е отражение на скритото недоволство от състоянието на нещата, макар че не винаги е напълно осъзнато.

Читател - Значи отново става въпрос, че духът е готов за промяна, а характерът – не.

АstroLife.bg  - Да. Точно така.

Читател - Какво трябва да изберем всъщност?

АstroLife.bg -  Изборът винаги трябва да е свързан с развитието ни в духовен план. Животът, колкото и да е разнообразен, ни преподава уроци, които си приличат. Ето защо случващото се при тези пакостливи аспекти също си прилича. И решенията са идентични. Тъй като Плутон е кармична планета, астролозите я наричат палача в хороскопа.

Читател - Ужас, звучи толкова стресиращо!

АstroLife.bg -Така е. Сатурн е съдията, Плутон – палачът. За това тези аспекти поставят началото на разплитане на кармата. Това е време за поемане на отговорност за всичко, което сме си надробили в миналото. Както знаем, Плутон реже на живо и без упойка.

Читател - Всъщност какви грешки може да сме допускали в минали животи?

АstroLife.bg –Всичко, което ни е отдалечавало от пътя към духовното развитие. Нали знаеш, дяволът обикновено е облечен в нещо много красиво, приятно и доставящо ни огромно удоволствие.

Читател - По какъв начин може да се прояви това разплащане с кармата?

АstroLife.bg - Понякога, чрез въвличане във фатални обстоятелства, дори на пръв поглед безизходни ситуа­ции, които за всеки човек може да са различни, но тези обстоятелства по един или друг начин сме ги преживявали в по-кратки транзити и ако не сме ги разбрали, при Плутоновите транзити вече няма начин да избегнем урока, невъзможно е да „избягаме от час”.

Читател - Искаш да кажеш, че ако не сме се осъзнали от лекото побутване, сега вече ни настъпват по–сериозно. Но все пак кое е най-важното, което трябва да трансформираме?

АstroLife.bg - Силният стремеж към власт, който отново е свързан с желанието за сигурност. Духовното усъвършенстване започва с разбирането, че не можем да имаме нищо сигурно, освен безусловната Любов. Точно за това  при силни транзити на Плутон Съдбата винаги тика човека /иска или не иска, усеща или не усеща/ да чисти гнилата и ненужна "тъкан" от себе си, за да остане само Любовта.

Читател - А в какво се състои съпротивата на човека?

АstroLife.bg - Понякога действа като бунтар, разру­шител, подбудител, който превръща всичко в хаос и се опитва да събори съществуващите ред и норми. Плутон проявява всички негативи, всички крайности на добро и зло и само от човека зависи кой път ще избере и  дали ще
прояви интерес поне към повърхностно прочистване на  душата си.  

Читател - Това пак ли е свързано с кармически дългове?

АstroLife.bg – Да, точно така. И при квадратурите също настъпва криза на личността, страх, безпомощност, неумолими промени, принуда, трудности, конфликт със силни хора. Възможни са проблеми в бизнеса, общите пари, данъци, наследства. Сексуални конфликти. Интриги, свързани с пари, наследства, власт. Важните трансформации в живота на човека идват след стрес и напрежение.

Читател - Направо настръхвам. Какво да правим, за да победим черните пешки на Плутон?

АstroLife.bg – Не забравяйте, че Плутон, колкото и да е всемогъщ, действа чрез другите хора. Ако това е шефът ви или партньорът ви - не спорете с тях, въпреки че много ви се иска. Снишете се. Подхождайте с „кадифени ръкавици”. Замислете се какво трябва да промените в стила си на работа. Изнесете на светло потайностите на характера си, за да ги изследвате, анализирате и след това ги коригирайте. Това е част от житейско предизвикателство на Плутон. Трябва да разберете себе си на по-дълбоко ниво. Така ще станете по-самоуверени и ще използвате по-пълно потенциала си.

Читател - Но всичко това е много полезно и никак не е страшно.

АstroLife.bg - Да, но за да отстоявате себе си, трябва да се простите с мисълта кой колко ви обича. От опит знам колко е трудно да се приложи в живота! Може да станете арогантни и недоволстващи. Трябва да се научите да се владеете и да развиете умереност във всички връзки. Управлението в момента е силата ви, но първо трябва да се научите да отстъпвате. Може да имате склонност към своеволие. Когато усетите, че натискът върху вас е малко по-силен – веднага сте готови да избухвате. Често амбиции за власт ви карат да се чувствате разочаровани и сте в отбранителна позиция дори и към най-близките си.

Читател - Аха, принципът на теста: ако направя и тази гадост, пак  ли ще ме обичат?

АstroLife.bg - Общо взето – да. На Плутон принадлежат най-респектиращите функции. Когато ста­ва въпрос за унищожаване на модели, структури и същности, които никога вече няма да са същите, това е сферата на Плутон. Като птицата Феникс - възраждането е следствие от унищожението, но не си правете илюзии, че след това нещата пак ще бъдат постарому. Там, където е минал огънят на Плутон, се ражда съвсем нов модел, който по нищо не прилича на стария. Плутон действа бавно, но сигурно. Неговата функция е да извади от дъното на повърхността всичко старо и да го унищожи завинаги и окон­чателно. Това е много необходима дейност, защото от една страна, пазенето на всичко ненужно е излишно, а от друга страна - на човек му е необходимо само най-доброто.

Читател – Само в работата ли може да имаме проблеми или тези процеси се отразяват и в семейството?

АstroLife.bg - Разбира се, че семейството също не е защитено. Възможно е принудително разделяне, загуба на съпруг или партньор, разводи. Възможни са задкулисни дейности и интриги. Комуникацията с партньора може да се отрови от ревност, подозрителност, както и от повишена агресивност. Има вероятност да се решават въпроси за наследства, издръжки. Характерно за този транзит е криза в брака. Възможна е нежелана бременност.

Читател – Значи да внимават ученичките. А как стоят нещата в здравословен план?

АstroLife.bg - И тази сфера не е пощадена. Възможно е влошаване при хронични заболявания. Здравите хора трябва да бъдат особено внимателни, когато боравят с апаратура, провеждат опити, когато са на публични места. Възможни са злополуки, наранявания, причинени от аварии и природни бедствия. През периода са актуални отношенията на много равнища. Властта е централна тема на този транзит. Опитвате се да полу­чите повече контрол над други хора, но вероятно и те се стремят да ви контролират. Може да изпитвате чувството, че карате кола по разпадащ се мост.

Читател - Какво е вярното поведение в случая?

АstroLife.bg - Разберете защо правите дадено нещо по определен на­чин. Анализирайте чувствата си. Заровени в подсъзнанието ви, те могат да избухнат в пламъци. Изнесете на светло потайностите на характера си, за да ги изследвате и да ги осъзнаете, и след това направете промените.

Накрая искам да кажа, че не само хората изпитват стресиращи транзити от Плутон. Държавите, които са създадени под тези знаци, изпитват същата необходимост от трансформация. България е с асцендент Козирог и Плутон преминава през него. Гърция и Европейският съюз са под знака на Овена – виждате какво става. Нашият живот на планетата Земя е "тест" за личностното ни израстване и  начинът да го решим правилно е да побеждаваме злото, докато разпространяваме доброта и състрадание.

Читател - Как може да стане това?

АstroLife.bg - На първо място - да разберем кои сме и защо сме тук. Да се научим да разпознаваме и преодоляваме злото. Да се научим да разпространяваме добротата, състраданието, изцелението, знанието и любовта.

Читател -  Последен въпрос. Може ли по време на подобен стресиращ транзит да бъдем пощадени и да не преживяваме това, което описа?

АstroLife.bg - Всичко, което ни се случва, е с цел духовното ни развитие. Ако вървим по този път доброволно, нямаме нужда от стресиращи ситуации.

Читател - А какво трябва да правим, за да се развиваме в духовен план?

АstroLife.bg - Нищо ново. Нещата са казани още преди 2015 години. Да се спазват християнските ценности, които са обобщени в Десетте Божи заповеди.


Още Статии

Меркурий ретрограден в Дева

Помощ ретрограден Меркурий.

За витамините с РАДОСТ първа част

Как се усвояват витамините от езотерична - астрологическа гледна точка. Веднага отговарям - с радост и слях - хахахаха

За витамините с РАДОСТ- втора част

Как се усвояват витамините от езотерична - астрологическа гледна точка. Веднага отговарям - с радост и слях - хахахаха. втора част

реклама