​Ретрограден Меркурий в Лъв

​Ретрограден Меркурий в Лъв

Меркурий е ретрограден в Лъв от 25 юли – 19 август  2018 година.

Изключително дълго време Меркурий – планетата на ума, контактите, пътуването, обучението, търговията и още много други неща, ще е в знака на огнения и драматичен Лъв. Тази година на Меркурий се пада да бъде в ретро-движение във всички огнени знаци и това ще е 3 пъти в годината. За да не сте изненадани и ако трябва да вземете някакви спасителни мерки, искам да ви подготвя за енергиите, които навлизат чрез Меркурий към Земята от знак Лъв и тези енергии най - силно ще ни влияят от 25 юли - 19 август, когато планетата направи кръгом и върви рачешката назад.  

Какво ни дава Меркурий, когато се намира в знака Лъв?

Тъй като всички планети са безпристрастни - не се влияят нито от името, нито от положението ни, не се поддават на корупция, това се отнася дори и за Меркурий, независимо от тарикатската му слава на Олимп /напомням, че астрологията е построена върху гръцката митология/. Може би само родените в знак Лъв са по-привилегировани в момента, тъй като планетата прави съвпад със Слънцата им и тези, които са с ретрограден Меркурий в наталната карта – сега е тяхното време. Общо взето Меркурий действа на всички по Лъвски начин. 

Планетата пряко отговаря за ума ни, а когато той попада под влияние на зодия Лъв това ще се отрази на всички ни и ще започнем да мислим по един много огнен, творчески и драматичен начин и това е много противоречиво с ретро- движението му. Не се изненадвайте, ако изведнъж неочаквано и за вас самите усетите стремеж от една страна към огнени активни действия, от друго страна да сте с желание да си стоите повече в къщи. От една страна да рискувате, от друго страна  да търсите само сигурното, цялото това противоречие се дължи на Меркурий.

Знак Лъв, както всички знаем е подвластен на Слънцето – планетата на активното действие и риска, затова не се изненадвайте, ако дори и представителите на по-сериозни знаци искат да действат по-бързо, да проявяват нетърпение и лека импулсивност в работата и не само там, но от друга страна сега е моментът да си останете в къщи и да обърнете внимание на близките си и най - вече на децата си. Колкото и да е изненадващо, под влиянието на Меркурий и те може да бъдат по-неконтролируеми и емоционално нестабилни.

Как положително да използваме ретроградното движение на планетата?

Ако цялото ни съзнание бъде насочено към вътрешния ни свят, към подсъзнанието и емоциите ни, това ще бъде един много ползотворен период, който ще ни помогне да разберем по-добре себе си. Ретроградното движение на Меркурий ще ни помогне да преоткрием наново същността си. Това е периода, в който трябва да разберем, че има по-важни неща от правенето на кариера с целия шум и боричкания около нея. Сега е точният момент да анализираме скритите причини за случващото ни се в живота.

Какво трябва да внимаваме, когато Меркурий е в ретро – движение?

На първо място звездите не препоръчват нови начинания, въпреки творческите импулси на Лъва. Възможни са проблеми с получаване на информация, проблеми при пътуване. Внимавайте с компютрите, може да изтриете важна информация. Пазете си багажа при пътуване, може да го загубите някоя чанта или дори целия си багаж. Търговията трудно ще се реализира и всичко друго за което отговаря Меркурий ще върви на заден ход.

Меркуриевите проявления в ретро движения са безброй и не се наемам да ги изброя всичките, защото пак ще остане нещо пропуснато, но не приемайте лично случващото се, а сигнал от въпросния бог Меркурий, че бъркате някъде и сега му е времето да се замислите какво е то.  

Разбира се, тези негативни влияния не се отнасят за хората с ретрограден Меркурий в наталните им карти. За тях сега е много благоприятен момент. Пожелавам им да го използват, колкото се може по-рационално, защото става дума само за 20 дена на всеки три месеца. 


Още Статии

Венера във Везни

Какво да правим?

Уран в Телец

Какво да очакваме следващите 7 години?

Обиди и Прошки

Защо е необходимо да прощаваме?

реклама