Ретроградна Венера

Ретроградна Венера

Венера – планетата на любовта и парите, от 1 октомври до 17 ноември ей така от каприз, изведнъж решава да тръгне рачешката – назад. Разбира се, това е само зрителна измама, наблюдавайки Венера от Земята. Колкото и да са капризни планетите, в Космоса не може да се случи да тръгнат на заден ход. Уж зрителна измама и уж планетите не вървят назад, но въпреки това в тези моменти оказват ретро влияние в живота ни. 

Всички действия, свързани с Венера не само ще бъдат забавени, но направо може да бъдат замразени или дори още по-зле - да се развиват в отрицателна посока. Венера на всеки две години изпада в тези ретро-настроения и така траекторията й за осем години наподобява една съвършена пентаграма. Древните хора са открили как се движи планетата на богинята на любовта и красотата и още в древен Вавилон се споменава, че тази пентаграма е символ на хармония и съвършенство, както и защита от злото. Там звездата е била изобразявана на вратите на магазини и складове, за да се пазят от крадци и уроки. За посветените тя била могъщ знак на властта. Във Вавилон звездата се срещала дори на царските печати.

Но не само вавилонците, а и древните гърци, познавайки това явление, устройвали Олимпийските игри на всеки осем години в чест на Венера, а не както сега - на четири години. Най-ранните сведения за Олимпийските игри датират от 776 г.преди н.е. Петоъгълната звезда за много малко не станала символ на Олимпийските игри, но в последния момент тогавашното „ръководство на Олимпийските игри“ решило да я видоизмени. Петте края на звездата били заменени с пет кръга. Организаторите на игрите сметнали, че кръгът отразява по-добре духа и хармонията на игрите, тъй като по принцип енергията е кръгова. Дори по време на Олимпийските игри за един месец са спирали войните, ако са се водели такива.

Но да се върнем на нашия проблем. Какво се препоръчва и какво не се препоръчва, когато Венера е в ретроградно движение?

Древните астролози са наричали Венера „малкото щастие“, а Юпитер – „голямото щастие“. Венера отговаря за взаимоотношенията ни с любимите хора, показва какво ценим в партньора, от какви прояви на любов имаме нужда. Венера е свързана с представата ни за красота. Щом част от това, което харесваме, се купува с пари, логично е Венера да отговаря и за парите. Следователно влияе на финансовата сфера, показва отношението ни и към материалните ценности. По време на ретроградното движение, Венера ни дава добра възможност да преосмислим отношението си по всички тези въпроси. Вече да не се колебаем кое действително е важно в живота ни, кое ни носи щастие и комфорт.

Ако не се замислим по тези въпроси сами, през този период преосмислянето може да стане чрез появата на различни дребни проблеми в сферата на влияние на тази планета. Например е възможно отношенията между влюбените двойки да тръгнат назад. Да възникнат противоречия, уж до миналата седмица се обичали и не можели един без друг, а сега решават, че вече не се обичат толкова силно, което не е вярно, но така изглежда тъкмо в този ретро-момент, защото чувствата са обърнати навътре. В такива периоди могат да се появят мисли от сорта дали е правилен изборът ни на партньор и не е ли по-добре да свалим приятеля му.

Понякога ретроградната Венера действа и с по-радикални методи, като напълно променя вкусовете ни. Възможно е да решим категорично, че не може цял живот да ходим с бретон, защото той вече не отговаря на стила ни. И драстично да променим прическата си.

В тези моменти сме склонни на екстравагантни експерименти с външността си, да започваме ремонти или да правим покупки, които не сме си позволявали по-рано. Да не забравим и за старите любови, които точно в този момент напомнят с носталгия за себе си, както в стихотворението на Р. Бърнс „ За старата любов до край, за миналите дни….“    .

Какви съвети ни дават звездите, за да не се поддаваме на капризите на ретроградната Венера и да не развалим всичко, изградено в живота си, само за месец и половина?

Главното е да не приемаме моментните променливи мисли и настроения сериозно и да поизчакаме малко с решенията. Това със старите и нови любови също трябва да се подложи на проверка във времето. Не се паникьосвайте, ако се появи лека студенина в отношенията. Въздържайте се от изясняване на отношения с партньора, докато Венера не тръгне в право движение. Опитайте се от дребните спорове да не правите големи скандали, т.е. от мухата - слон.

Изчакайте със сключването на брак или не предприемайте начало на съвместно съществуване, тъй като може да съжалите веднага щом планетата тръгне в директно движение. Бракът, сключен по време на ретроградна Венера, говори за незрялост и за това, че партньорите не са готови да живеят заедно. Нещо винаги ще им пречи - от свекървата, тъщата и брат му до четирите годишни времена.

Много е важно да запомните, че ако през периода на ретроградна Венера се запознаете с някого, който ви се струва пленителен, то чисто и просто богинята на любовта си прави майтап с вас и не сте попаднали на правилния човек. Рискът от разочарование е много голям, ето защо е добре да знаем за тези периоди предварително. Не правете дългосрочни планове и не предприемайте важни крачки в живота.

Това се отнася и до други спонтанни решения относно вашия имидж, външния ви вид, обстановката в дома ви. В тези периоди може да планирате подобни изменения, но изпълнението им трябва да почака. Изчакайте и с покупката на скъпи вещи и сериозни капиталовложения. Не давайте и не вземайте пари на заем.

Венера отговаря за изкуството, затова представителите на творческите професии са особено уязвими към периодите на ретро - Венера. Възможно е в този момент да усетят липса на вдъхновение, ниска самооценка, песимизъм. Творци, не се отчайвайте! Отидете на почивка независимо, че е вече есен. Сега е моментът да се заемете с усъвършенстване на стари работи. В чекмеджето ви сигурно има някой недовършен ръкопис или недорисувана картина – довършете ги. Създайте ред в творческия хаос и работното пространство, доколкото е възможно, прегледайте старите си творчески идеи.

Това не е най-доброто време за културни и развлекателни събития, не е добро време и за проява на лоши навици като преяждане, мързел, купони.
 
Наистина нещата, които може да направите в този период, са много по–малко от тези, които са табу, но ако твърдо сте решили да се развеждате - сега е моментът. Свържете се с хора от миналото. Поискайте им прошка, дайте им прошка. Сега е време за мир и имате добра възможност да преосмислите отношенията си с хората.

Но ако вие самите сте родени на ретро–Венера, което е около 8 процента от хората и може да се провери като се направи натална карта - сега е вашият момент. Всичките тези табута отпадат. Възможно е да имате творческо вдъхновение и много други положителни изживявания. На тях задължително трябва да им обърнете внимание, защото следващия ретро–период на Венера ще е след две години.


Още Статии

Венера в Скорпион

Какво да очакваме?

Уран в Телец

Какво да очакваме следващите 7 години?

Обиди и Прошки

Защо е необходимо да прощаваме?

реклама