ЮПИТЕР В СТРЕЛЕЦ

ЮПИТЕР В СТРЕЛЕЦ

Много обичам да пиша за Юпитер, защото е щастливата планета, а кой не обича да пише за щастливи неща? Юпитер - това е най-голямата планета в Слънчевата система и най-малко засегнатата от космическия катаклизъм, за който в астрологията една зловещата легендата разказва.

А каква е легендата? Имало преди много хиляди години в слънчевото семейство още една прекрасна планета – казвала се  Фаетон. За зла беда била привлечена от лоша черна дупка и… разрушена. Отломъци от нея попаднали на всички планети, като най-силно засегната била планетата Плутон, която била толкова наранена, че заприличала на бейзболна топка, затова в астрологията Плутон се свързва с трудностите в хороскопа и оттам - в живота. С най-голям късмет била Юпитер, ето защо я свързваме със щастието и оптимизма.

А какво е станало със Земята? За съжаление и Земята не е била пощадена. Следствие на падналите отломки съвършената й формата се променила и оста й леко се наклонила… но да се върнем на Юпитер. Юпитер е планетата на мъдростта, късмета и добрите възможности, условието е да се учим от собствен опит, тъй като всички знаем, че само така можем да помъдреем трайно. С една дума, за да сме щастливи, трябва и сами да си помогнем, да забележим щастието, което е навсякъде около нас, да отворим ушите си за него и да виждаме бутилката винаги полупълна. Нещо като барон Мюнхаузен, който сигурно от собствен опит не разчита на никого, а сам се хваща за косата, за да се спаси. Е, при нас това става по-трудно, само след като си изградим точна представа за вътрешната истина и мъдростта за нещата.

Какво ни дава Юпитер? Чрез него виждаме ситуациите в живота не в детайли, а в тяхната цялост, в бъдеще и перспектива. Благодарение на него улавяме добрите възможностите в живота, той ни носи късмет, изпълва съществуването ни с благодат и изобилие, дава ни усещане за удовлетворение и позитивни очаквания.

На 8 ноември 2018 г. в 14.45 ч. Юпитер влиза в знак Стрелец и ще марширува напред-назад до 2 декември 2019 година, да… и аз бих искала по-дълго да е там, поне десетина години, но на опашка за Юпитер чакат и други зодии, а той е много стриктен и досега астрологията не е отбелязала случай, в който да е злоупотребил с тяхното търпение. Стартът на планетата в Стрелец е много подходящо време за празнуване, още повече, че се пада в работно време. Така ще имаме повод да вдигнем глави от работата си, да гръмнем шампанско и да изпием две-три глътки в негова част, точно в стил Юпитер, и след това да продължим работата си с нова нагласа към живота, т.е нова зодия – нов късмет.

Юпитер е господар на зодия Стрелец и в астрологията казваме, че там планетата е на трон /Юпитер е един от боговете на Олимп и тронът му подхожда/. Навлизайки в своя територия, планетата започва с лекота да изразява енергиите си и в пълен размер. Стрелец е огнена зодия и образно може да кажем, че Юпитер тука гори в собствения си огън. Това се случва на 12 години веднъж.

През 2019 г. не само Юпитер е в най-подходящата зодия, но и вибрациите на годината са Юпитерови, което не зависи от това в кой знака е планетата, а се случва на 9 години веднъж. Изключително рядко е двете планети да са в синхрон по година и по знак, но за късмет през предстоящата 2019 г. се случва хем да й е ред, хем да й се пада да бъде Юпитерова. Битувайки в огнения си Стрелец, Юпитер дава своята позитивна подкрепа на всички хора по земята, без значение от коя зодия са, но най-облагодетелствени са огнените знаци, като разбира се, привилегировани са родените под знака на Стрелец, с асцендент Стрелец или с Луна в Стрелец /най- добре е, ако и трите най-важни точки са в Стрелец/.

През 2019 г. тези хора наистина са ударили звездния джакпот. Това е период, в който ще им върви, ще са на бялата пътечка в моряшката фланелка на живота. Как може да се изрази това? Ще се появяват правилните хора на правилното място в правилното време и като с магическа пръчка ще се случват чудеса в живота им. Това е период, в които сякаш рогът на изобилието се излива върху тях. Ще имат успехи, ще ги потупват по рамото, може да постигат страхотни резултати в различни области. Това може да е период на положителни промени, като за всеки те ще са различни. При някои може да е издигане и успех в службата, поява на нови професионални възможности, както и финансово благополучие, при други дори може да е раждане на дете. Нещата при тях ще се случват с лекота и усилията им бързо ще получават възнаграждение. Ще имат възможност да демонстрират талантите и способностите си и да получат признание за тях.

За останалите огнени знаци Лъв и Овен важи същото, но може би с една идея по-скромно, защото все пак съвпадът е най-силният аспект в астрологията. Родените в знак Везни и Водолей също ще бъдат хармонично стоплени от енергиите на Юпитер. 

Но да се спрем по–подробно на това какво носи на всички ни Юпитер в Стрелец?

През тази година е много важно за всеки от нас да осъзнае своето място в обществото, да проявява социален усет и справедли­вост и тогава няма да е изненадващо, ако ни се отворят много енергийни канали, възможности за слава и възход по социалната стълбичка. На по-високо ниво може да проявяваме научни и философско-религиозни увлече­ния. Юпитер дава голяма надежда и възможности, ако сме в синхрон с вибрациите му, а те са проявява на великодушие, щедрост, желание за помощ, борба за полезни цели. Трябва да се стремим да спазваме законите и обичаите, да не допускаме лошия вкус и лошите маниери да ни завладеят, да търсим изисканост, комфорт и елегантност във всичко. Да проявяваме ентусиазъм, искреност и лоялност, да имаме респект към религията, уважение към ритуали, церемонии, етикеция, тогава Юпитер щедро ще дари всички с успех. В негативен план трябва да внимаваме да не изпадаме в излишни формалности и изсилвания.

Всички, независимо от зодията, ще бъдат осветени, ако по някакъв начин са свързани с Юпитеровите дейности, а това са образование, пътуване, религия или правораздаване. Моментът е благоприятен за всичко, свързано с чужбина - пътуване или сътрудничество. Юпитер дава ОК за развитие на бизнеса, ако всичко се прави с голям замах, гледа се в перспектива, но разбира се, за да постигнем мечтите си, всичко трябва да бъде честно, справедливо и законосъобразно, само тогава планетата ще ни подпре с мощното си рамо, за да се изкачим по стълбата на успеха.

На духовно ниво Стрелец е свързан с Вярата в Бог, възможно е да преживеем духовна трансформация, да проявим интерес към окултното, невидимото и духовното. Юпитер, преминавайки през собствената си зодия, дава големи сили за трансформация и освобождаване от това, което ни ограничава в мисленето и поведението ни – може да са наследствени модели, различни страхове или някакви други блокажи. Първоначално тази трансформация може да ни се стори трудна, но Юпитер ще направи необходимото пречистване по възможно най-щадящия начин, все пак това е планетата на добрите възможности и късмета.

Всички сфери, за които отговаря Юпитер, а това са здравеопазване, висше образование, контакти с чужбина, право и религия, ще бъдат поставени на ново, по-високо ниво. Проблемите там ще се решават по най–лесния и щедър начин.

Юпитер е свързан е с правдата и законите. Всички правни кантори, одиторските фирми и бизнес къщи са в неговото владение, възможно е и там да има някаква положителна промяна.

Какво е най-важното за тази година? Да се използва смело за  разширяване на вече съществуващия бизнес или за започване на изцяло нов, дори да е свързан с някакъв риск.

Какво не трябва да се допуска през тази година? Не трябва да се плашим от промяната, защото тя е градивна и необходима. Стрелеца изисква широта на действията и не толерира никаква дребнавост в отношенията. Важно е да се отнасяме много сериозно към всичко в живота, да търсим скрития му смисъл, само тогава Юпитер ще подпомага успеха ни.

Този транзит както вече писахме, продължава една година и ако го синхронизирате с индивидуалния си хороскоп, съчетан с точните подходящи моменти според личните транзити, успехът ще е по-сигурен. Един поглед върху индивидуалната ви карта ще ви даде представа, кога да предприемете точните действия.

На добър час!

Ако желаете да изготвим за вас личен светски или транзитен хороскоп, моля поръчайте тук: http://astrolife.bg/horoskopi/lichni-svetski или http://astrolife.bg/horoskopi/tranziti.


Още Статии

Уран в Телец

Какво да очакваме следващите 7 години?

Обиди и Прошки

Защо е необходимо да прощаваме?

Плутоновите кризи

Какво дава транзитът на Плутон за родените Везни, Овен и Козирог?

реклама