Ретрограден Меркурий в Стрелец

Ретрограден Меркурий в Стрелец

Планетата на ума и комуникациите Меркурий по някаква причина, гледана от Земята започва да се движи на заден ход. Това движение са го забелязали още в дълбока древност и в астрологията се нарича ретроградно. Всички планети без Слънцето и Луната по някое време през годината започват да се движат рачешката, но това е само зрителна измама гледана от Земята. Разбира се, че планетите, както и Земята, обикаляйки Слънцето, не могат да се движат на заден ход. Това движение оказва голямо влияние в областите, за които отговаря пред звездите. А както всички знаем Меркурий движи ума, контактите, съобщенията, пътуванията и още много други неща.

Какво ни съветват звездите да правим през времето, когато Меркурий върви назад? Първо забравете за всички планове, ако не искате да разсмеете въпросния Бог. Всичко планирано по това време или няма да се реализира или ще стане с голямо закъснение. За това първият съвет от звездите е да не бързате, починете си, оставете в тези 20 дена нещата да се случват по техния си начин и с тяхното темпо без да се ядосвате. И без това нищо не можете да направите, знаете с Боговете не се спори  – те винаги са прави.

Какво дава Меркурий в знака на истината - Стрелец. През тази година успешно преживяхме други ретро Меркурий, сега ни предстои да видим какво би могло да ни се случи в огнената зодия Стрелец. За да не сте изненадани и ако трябва да вземете някакви спасителни мерки, искаме да ви подготвим за енергиите, които навлизат.

Какво дава Меркурий на всички ни, когато се намира в знака Стрелец?

Тъй като всички планетите са безпристрастни, не се влияят нито от името, нито от положението ни, не се поддават на корупция, това се отнася дори и за Меркурий, независимо от тарикатската му слава на Олимп /напомням, че астрологията е построена върху гръцката митология/. Може би всички родени в знака Стрелец са по-привилегировани в момента, тъй като планетата прави точни съвпади със Слънцата им, но общо взето Меркурий действа на всички благоприятно. Планетата пряко отговаря за ума ни, а той попаднал под влияние на зодията на Стрелеца, не се изненадвайте ако решите да се захванете с много и разнообразни работи, вместо да се съсредоточите в една. По-добре ще работите с други хора, отколкото сами. Склонни сте към промени, вероятно ще имате желание да пътувате, но не забравяйте да се върнете в рамките на ретро Меркурия. Позицията на планетата е добро положение за Меркурий, тъй като човек има възможност да намери онези конкретни детайли, които превръщат  абстрактната представа за нещата в реалност.

Може би всички ще бъдем малко по-оптимистични, което е много благоприятно за това време на годината, особено тези, които по рождение са си такива, сега това качество ще се засили, но и това не е фатално.

Съвет от звездите: все пак обмисляйте внимателно всичко и не се втурвайте в действие, защото в ретроградното движение на планетата не се препоръчват нови начинания, така че може би и решителността в момента не ви е много нужна.

Това бяха благоприятните моменти в ретроградността на планетата. Сега искам да ви предупредим за неблагоприятните:

Бъдете внимателни при подписване на документи и договори, възможно е нещо да пропуснете.

Избягвайте пощенските или други куриерски услуги, писмата и колетите може да се загубят или да стигнат твърде късно, пощите не са виновни.

Не тръгвайте на околосветско или друго пътешествие или ако сте достатъчно смел за подобно действие няколко пъти проверете резервациите и личните документи.

Не бива да купуваме техника или автомобили.

Ретроградния Меркурий – не е най-удачното време за започване на нова работа, начало на обучение или явяване на изпити, ако не са писмени.
Пазете вещите си, бдителността и адекватното мислене на повечето хора по времето на въпросния Меркурий е доста притъпена и можете лесно да попаднете на мошеници.

Ако не е спешно, отложете планираните медицински изследвания, възможно е там да има някакво объркване.

Не правете значими покупки (най-вече компютри, телефони, техника, автомобил), защото могат да се окажат със скрит дефект.

И последно и най - важно – ПАЗЕТЕ СИ КЛЮЧОВЕТЕ .

Както всяка позиция в астрологията и ретроградния Меркурий има положителни страни. Сега е най-подходящото време за посещение при психолог или психотерапевт. Ако отдавна сте искали да разберете повече за миналото си, сега е момента да го направите.

Планирайте срещи с приятели и познати, които не сте виждали отдавна.

Може да ви дойдат на ум странни, но оригинални идеи. Запишете ги, но не бързайте с реализирането им.

Вгледайте се навътре в себе си, направете ретроспекция на изминалите месеци. Успяхте ли да реализирате всичко, което бяхте планирали? Ако има неща, които сте пропуснали – сега е момента да наваксате и да ги реализирате. Не правете нови планове.

Допуснатите грешки в миналото, сега е моментът да ги поправите. Ако сте взели пари на заем и имате възможност сега е момента да ги върнете.

Успех от Екипът на Astrolife.bg!

 


Още Статии

Свети Валентин

Защо празнуваме Св. Валентин

ЮПИТЕР В СТРЕЛЕЦ

Какво да очакваме от планетата на късмета и добрите възможности?

Уран в Телец

Какво да очакваме следващите 7 години?

реклама