Ретрограден Меркурий в Скорпион

Ретрограден Меркурий в Скорпион

ВНИМАНИЕ! НА СТАРТА – МЕРКУРИЙ, КРЪГОМ НАЗАД!

Меркурий ретрограден в Лъв от 25 юли – 19 август  2018 година.

Изключително дълго време Меркурий – планетата на ума, контактите, пътуването, обучението, търговията и още много други неща, ще е в знака на огнения и драматичен Лъв. Тази година на Меркурий се пада да бъде в ретро-движение във всички огнени знаци и това ще е 3 пъти в годината. За да не сте изненадани и ако трябва да вземете някакви спасителни мерки, искам да ви подготвя за енергиите, които навлизат чрез Меркурий към Земята от знак Лъв и тези енергии най- силно ще ни влияят от 25 юли - 19 август, когато планетата  направи кръгом и върви рачешката назад.  

Какво ни дава Меркурий, когато се намира в знака Лъв? Тъй като всички планети са безпристрастни - не се влияят нито от името, нито от положението ни, не се поддават на корупция, това се отнася дори и за Меркурий, независимо от тарикатската му слава на Олимп /напомням, че астрологията е построена върху гръцката митология/. Може би само родените в знак Лъв са по-привилегировани в момента, тъй като планетата прави съвпад със Слънцата им и тези, които са с ретрограден Меркурий в наталната карта – сега е тяхното време. Общо взето Меркурий действа на всички по Лъвски начин. 

Планетата пряко отговаря за ума ни, а когато той попада под влияние на зодия Лъв това ще се отрази на всички ни и ще започнем да  мислим по един много огнен, творчески и драматичен  начин и това е много противоречиво с ретро- движението му. Не се изненадвайте, ако изведнъж неочаквано и за вас самите усетите стремеж от една страна към огнени активни действия, от друго страна  да сте с  желание да си стоите повече в къщи. От една страна да рискувате, от друго страна  да търсите само сигурното, цялото това противоречие се дължи на Меркурий. Знак Лъв, както всички знаем е подвластен на Слънцето – планетата на активното действие и риска, затова не се изненадвайте, ако дори и представителите на по – сериозни знаци искат да действат по- бързо, да проявяват нетърпение и лека импулсивност  в работата и не само там, но от друга страна сега е моментът да си останете в къщи до обърнете внимание на близките си и най - вече на децата си. Колкото и да е изненадващо, под влиянието на Меркурий и те може да бъдат по - неконтролируеми  и емоционално нестабилни.

Как положително да използваме ретроградното движение на планетата? Ако цялото ни съзнание бъде насочено към вътрешния ни свят, към подсъзнанието и емоциите ни, това ще бъде един много ползотворен период, който ще ни помогне да разберем по – добре себе си.  Ретроградното движение на Меркурий ще ни помогне да преоткрием наново същността си. Това е периода, в който трябва да разберем, че има по - важни неща от правенето на кариера с целия шум и боричкания около нея. Сега е точният момент да анализираме скритите причини за случващото ни се в живота.

Какво трябва да внимаваме, когато Меркурий е в ретро – движение? На първо място  звездите не препоръчват нови начинания, въпреки творческите импулси на Лъва. Възможни са проблеми с получаване на информация, проблеми при пътуване. Внимавайте с компютрите, може да изтриете важна информация. Пазете си багажа при пътуване, може да го загубите някоя чанта или дори целия си багаж. Търговията трудно ще се реализира и всичко друго за което отговаря Меркурий ще върви на заден ход.

Меркуриевите проявления в ретро движения са безброй и не се наемам да ги изброя всичките, защото пак ще остане нещо пропуснато, но не приемате лично случващото се, а сигнал от въпросния бог Меркурий, че бъркате някъде и сега му е времето да се замислите какво е то. 

Разбира се тези негативни влияния не се отнасят за хората с ретрограден Меркурий в наталните им карти. За тях сега е много благоприятен момент. Пожелавам им да го използват, колкото се може по - рационално, защото става дума само за 20 дена на всеки три месеца. 

 

 


Още Статии

Уран в Телец

Какво да очакваме следващите 7 години?

Обиди и Прошки

Защо е необходимо да прощаваме?

Плутоновите кризи

Какво дава транзитът на Плутон за родените Везни, Овен и Козирог?

реклама