Лунно затъмнение на 10 януари

Лунно затъмнение на 10 януари

Колкото и фатално да ни се струва, вече сме преживяли Лунни и Слънчеви затъмнения - някои успешно, други не толкова. Слънчевите затъмнения винаги се случват на Новолуние, което беше на 26 декември 2019 година а сега на 10 януари ни предстои Лунно затъмнение, което винаги е на Пълнолуние. Свързваме Пълнолунието със или без затъмнение с по-голямо напрежение във всички области на живота. На първо място се нарушава съня ни, но така е Луната е от женски род и може да е доста капризна в претениците  й, и да й обръщаме специално внимание. Представя ни се с пълният си блясък и търси нашено възхищение.

Какво може да очакваме от Лунното затъмнение?

Смята се, че Лунното затъмнение води до емоционална нестабилност, но в днешното забързано време сме си емоционално нестабилни и без затъмнение, е… по това време може да сме малко повече емоционално нестабилни, но и това не е фатално. Тъй като Луната е в зодия Рак, това затъмнение ще окаже по-голямо влияние на родените в знаците Рак и Козирог. Ако затъмнението прави съвпад с едно от Светилата ви, то ще активира някакви кармични връзки. Ако не прави съвпад, ще активира дома, в който попада. При всяко положение в дома, в който се намира знак Рак – там със съвпад или не, ще сме най - уязвими. Там ще проявяваме драматичност и силни чувства.

Тъй като Луната е свързана с миналото ни, по време на затъмнения могат рязко да се изострят стари вече забравени болести, а в знак Рак те може да се свързани със стомаха, но не е задължително. Възможно е и други кармични болести да напомнят за себе си. Каквото и да ви заболи, е сигнал за проблем, на който трябва да обърнете внимание.

Всички събития, които се активират в личен план и които не ви харесват, също са свързани със скритите или потиснати проблеми.

При по-емоционалните натури следствие нервното напрежение може да настъпи рязка промяна в отношенията с околните. Не трябва да забравяме, че това, което наблюдаваме по време на затъмнения е само проява на нашите собствени вътрешни проблеми, които като че ли в тези моменти изплуват на повърхността и ги проектираме върху другите хора, като това най-често са половинките ни.

Затъмнението може да отправи предизвикателства както към физическото, така и към психическото здраве. Възможно е  при хора, които не осъзнават уроците от Космоса, да се активират различни фобии, мании, истерично поведение породени от трудни за овладяване емоционални състояния. За това е добре да се избягват ситуации, които се отразяват негативно на психическия и емоционалния баланс.

Много е важно преди затъмненията Слънчеви или Лунни, да се завършат стари дела, да се върнат дългове. В миналото в периодите на затъмнение хората са се отдавали на пост и молитви, посещавали са храмове и свети места. Сега това вече не се прави, но едно време се е смятало, че постът балансира силите на тъмнината, които се промъкват в този момент навън, блокирайки светлото-разумно начало в човека, давайки воля на животинските-първобитни инстинкти, скрити в подсъзнанието на всеки от нас.

Защо става така? В момента на затъмнение за известно време се “закрива” едно от Светилата, в случая Луната. Светилата са главните планети. Те са основа на съществуванието ни на Земята. Такова загасване по никое време, уж за малко, обърква всичко в нас - от емоциите до функциите на тялото ни. Разбира се, няма опасност нито Луната, нито Слънцето да спрат да греят, това е само зрителна измама, гледана от Земята. Зрителна измама или не, наистина или на ужким, но всичко това оказва влияние на организма ни и ние трябва да сме подготвени.

Астролозите препоръчват в дните на затъмнения да се отпуснете, да обмисляте всичко, което правите. Логично е Лунните затъмнения да влияят повече на жените, а Слънчевите - на мъжете.

В кармичната астрология се смята, че душите на бебетата идват на Земята точно по време на Слънчевите и Лунните затъмнения, затова те са много важни в хороскопа

Ако желаете да изготвим за вас личен светски или транзитен хороскоп, моля поръчайте тук: http://astrolife.bg/horoskopi/lichni-svetski или http://astrolife.bg/horoskopi/tranziti.


Още Статии

За витамините с РАДОСТ първа част

Как се усвояват витамините от езотерична - астрологическа гледна точка. Веднага отговарям - с радост и слях - хахахаха

За витамините с РАДОСТ- втора част

Как се усвояват витамините от езотерична - астрологическа гледна точка. Веднага отговарям - с радост и слях - хахахаха. втора част

Венера в зодиакален знак Риби и там ще е до 07 февруари в 21.45 часа.

Венера в зодиакален знак Риби и там ще е до 07 февруари в 21.45 часа.Какво може да очакваме в любовта?

реклама