Да започнем с бирата

Да започнем с бирата

Да започнем с бирата

Бирата е течно щастие. Погледнете света през чаша бира и той ще ви се стори златен. 

Ако се замислим наистина, за виното е писано много, възпято е в песни и стихотворения и ще кажете главно червеното вино... Мога да цитирам много литературни шедьоври, но ми прави впечатление, че виното го свързват най - често с жена и ако може да е хубава още по - добре, въпреки, че след бутилка вино или две и това едва ли има значение.

Веднага мога да го потвърдя като цитирам една стара градска песен - „Бих изпил една, две, три бутилки вино с една жена на моите колена“… или друг стих на Кирил Христов … жени и вино – вино и жени…., текста преди това и след това няма значение. Пиенето на вино изглежда интимен процес свързван само с двама души, а бирата е друга бира – явява се нещо колективно. Най - често я комплектоват с мъже и футбол, въпреки, че още не съм чела стих -  „ мъже, футбол-бира - бира, футбол и мъже“  и става дума не за двойка както при виното, а най - малко за тройка, четворка и т.н. Точно така, бирата най - често се свързва с мъже, които се събират и гледат 22 милионера, които тичат след една топка – на пръв поглед абсолютно безобидно и безсмислено, а всъщност дали е така? Точно за това се водят различни спорове, полезна ли е бирата или не, алкохол ли е бирата или не, боза ли е бирата – или не. За това нека се обърнем към езотериката и видим, какво казва за нея и каква роля играе в живота ни.  

Първо да започнем с технологичния анализ на производството й. Бирата, както всички знаем, е пенлива, слабоалкохолна напитка, получава се следствие ферментация на бирени дрожди. Дрождите, от своя страна, се влияят от околната среда и главно от температурата. Точно както любителите на бирата реагират на средата, която им е околна - хората, работата, условията на живот, правителството, така ферментират и се пенят чувствата и емоциите им, които замъгляват разума им.

Когато изпитваме положителни емоции –  Радост и Любов, човешкият организъм се зарежда енергийно, тъй като каналите се отворят към Космоса, получаваме Божествена енергия и нямаме нужда от никакви стимулатори като бира, кафе, уиски поотделно или заедно, или каквото и да било друго, за да ни стане леко на душата. Но, ако човек е изпълнен с отрицателни емоции – обиди, ревност, завист, клапичките на каналчетата към Божествената енергия се затварят или пропускат изключително малко енергия и малкото енергия, която има човек, най- често я стоварва бурно върху заобикалящия го свят под формата на скандали и нагрубявания, заблуждавайки се, че така енергията му ще стане повече, но от опит знам - не става, напротив, намалява още, от което организмът отслабва. Но преди да стигнем до скандалите, възможно е в човек да се задейства защитна реакция, която предпазва организма от загуба на жизнените сили и точно тогава търси допълнителни стимулатори за активиране на енергията му. Ако човек е потънал до гуша в претенции и обиди, умът му се въл­нува, чувствата бушуват, той се пени, раздава правосъдие наляво и надясно, тогава наистина най-доброто лекарство за него е бирата. Ето стигнахме и до хомеопатията – подобното се лекува с подобно. Неслучайно казваме: „Стига си се  пенил!“ или „Какво ми се пениш, бе!“, или „ А… ще ми се пени тука!“  Както пяната гаси огъня, така и бирата донякъде успешно гаси човешките страсти и създава до известна степен вътрешен баланс.

Но да се върнем отново на технологията. Бирата става пенлива благодарение на ферментацията, но за това е необходимо да ври под определено налягане, нещо като в тенджера със същото име. Така и в човешкото тяло, като във въпросната тенджера, чувствата бушуват и ферментират, пада и се покачва налягането. Всеки ценител ще ви каже, че без пяна бирата не е бира. А хубавата бира се познава по това, че като се налее, пяната й е най-малко 4 см. и трябва да издържи поне четири минути без да спадне и милиметър. Ето стигнахме и до астрологията, цифрата 4, показател за биреното качеството, се свързва със зодия Рак, отговарящ за дома, семейството, родителите и децата. Точно за това бирата гаси най-вече проблеми на ниво семейно-битовите страсти.

Наистина, ако нещо не върви в семейството, нещата може да се балансират, ако нежните половинки поднасят студена бира с вечерята на мъжете, но ако човек не се променя и ако смята, че околните създават проблемите в семейството, това е само временно решение. Бирата успява прекрасно да загаси емоционалния жар на човека, само след чаша от пенливата течност той утихва, охлажда се, домързява го, дори може да му се доспи, но за съжаление тази семейна идилия не е за дълго. Добре е, ако трае поне до следващата вечер, а на другия ден отново трябва да се изстудява в хладилника бутилки бира и така ден след ден, вечер след вечер. Ще кажете, какво лошо има в това, семейна идилия, вкусна вечеря, студена бира, но дали наистина е така?

В природата процесите на ферментация се управляват от Луната, която  е символ на човешката Душа. Процеси в природата и в човешкия организъм протичат аналогично. Ферментират чувствата, ферментират емоциите, а в организма това съвсем не е безобидно, защото така се  образуват туморите, които в кармичната медицина са сигнал за обиди. В астрологията Луната е символ на женското начало, което е свързано със семейството. Затова и основните проблеми при любителите на бира първоначално възникват на семейно-битово равнище и едва след това - в службата или някъде другаде.

Душата се храни с чувства и емоции и ако те са отрицателни се отразяват негативно на здравето на човека. Още от древни времена хората са се научили да варят бира, защото са усетили, че така са спирали онова, което постоянно ври в душата и по този начин ги отдалечава от решаването на проблемите, от които и те като нас са бягали. На хора, които не виждат кармичните уроци в семейните отношения, бирата наистина им помага и за кратко би ги отдалечила от лекарствата. Не напразно историята ни разказва,  че първите пивовари са били жени - пивоварки и ако наистина е вярна легендата, че е съществувала шумерска богиня на бирата – Нинкаси / нин може би на шумерски е число, а каси – са си каси бира/  това не е случайно.

Луната отговаря за стомаха, а бирата стимулира стомашния сок и подпомага преработването на хра­ната. Често казваме, че не можем да смелим проблем, възникнал вкъщи или в работата. Ако човек не умее пра­вилно да проработва чувствата си, ще му се на­ложи с помощта на бирата да подобрява обмяната на веществата в организма си.

В бирата се съдържа голяма част от витамин В, а в езотеричен план той е  свързан с избора, който постоянно правим в живота си. В кармичната медицина витамините са дребните радости, които ни липсват в живота, когато не отваряме сърцето си за любовта и не се радваме. Затова на някои им се налага всеки ден да пият от горчивата течност, дори и само по глътка, за да получат тази радост чрез стомаха и да им се подслади живота.

Големи любители на бирата са лунните хора, те живеят в постоянно емоционално напрежение, което само блажената пяна на бирата може да успокои. Лесно скачат и от най-малкия душевен дискомфорт. Често се оправдават с това, че са ходили да пият бира примерно в „Бар Наздраве“ - местната кръчма винаги е била вид бягство, защото това им се струва като малка невинна забежка и щом другите го правят, значи е в реда на нещата. Обикновено това са хора, които се съмняват в достойнствата си и трябва да доказват на себе си и другите колко са умни, красиви и т. и., и отново стигаме до бирата, която им дава самочувствие. Събират се на групи, защото имат нужда от подкрепата на другите, за да има пред кого да твърдят, че са направо Батмани. Наливат се с бира, която им придава мъжки характер. Твърдят, че разбират от футбол, политика и жени, и гръмко убеждават всички, как бившите им гаджета мечтаят да им позвънят дори в 3.15 часа сутринта, но слава Богу не го правят, защото не им „пука за тях“. Направиха си и бирена партия, със завидна членска маса, наистина още не са се явили на избори, но знаели човек дали и това няма да стане.

Всеки вид бира си има свои кармични особености, название и реклама. Бирата не е без лице, но не може да се каже същото за нейните любители. Всеки човек интуитивно намира, лицето на онази бира, която съответства на неговите кармични душевни проблеми. Бирата е горчива, като горчилката на живота, но според рекламата й това е благородна горчивина.  

За хората от слънчевия тип, които обичат да потискат другите, бирата е много слабо утешение за бушуващите страсти. Затова те предпочитат по-силни алкохолни напитки, но ако все пак посегнат към бирата, направо нямат мярка в пиенето.

Разгледахме полезната страна на бирата и как балансира организма, но ако не се замислим за уроците в живота и разчитаме само бирата да ги замъглява това не може да продължава до без край и са възможни заболявания. Не, не става дума само са бирено коремче, това е твърде невинно, макар и неестетично. Съвременната медицина прави връзка между прекомерната консумация на бира и подаграта, бъбречно - каменната болест, повишената секретираща функция на стомаха и задстомашната жлеза, затлъстяването.

Да видим какво представлява подаграта е езотерична гледна точка. Това е болест  на краката, а точно краката ни носят - през живота и на първо място ни отвеждат на работа. Ако в работата ни, кипят страсти, чувства и емоции, това води до отлагането на соли в организма, на които бирата е много богата. Определено това е мъжко заболяване, точно защото те са повече любители на бира. Но от подагра боледуват само онези, които дори бирата не е в състояние да приведе в душевно равновесие, а само задълбочава проблемите им. Как ще разберете, дали сте потенциално застрашени от тази болест?  Ами, ако обичате бира, но непрекъснато се самосъжалявате и търсите съжаление от другите, а проблемите на останалите не ви вълнуват със сигурност подаграта няма да ви подмине.

Какво трябва да направим, за да не ставаме зависими от бирата? Просто трябва да разберем, че в живота нищо не е случайно, а всеки конфликт е урок за нас. Да са замислим как да променим себе си, а не да търсим групички, където взаимно да се вайкаме от жената, шефа, правителството и четирите годишни времена, наливайки се с бира като персонажите от сериала „Бар Наздраве“...

Хм…да…чакам ви да обсъдим проблемите след работа в „ Бар Наздраве“… 

 


Още Статии

НИЕ ИЗБИРАМЕ В КАКВИ ВИБРАЦИИ ДА ВЛЕЗНЕМ И С КАКВИ ЕНЕРГИИ ДА СЕ СРЕЩНЕМ

Корона вирус -НИЕ ИЗБИРАМЕ В КАКВИ ВИБРАЦИИ ДА ВЛЕЗНЕМ И С КАКВИ ЕНЕРГИИ ДА СЕ СРЕЩНЕМ

ЗАЩОТО БОГ НЕ НИ Е ИЗОСТАВИЛ, А НИЕ СМЕ ИЗОСТАВИЛИ БОГ.

Корона вирус -ЗАЩОТО БОГ НЕ НИ Е ИЗОСТАВИЛ, А НИЕ СМЕ ИЗОСТАВИЛИ БОГ.

реклама