ДУХОВНОТО ВАТЕРЛОО, МОГИЛА НА ГЛУПОСТТА И ИНАТА НИ

ДУХОВНОТО ВАТЕРЛОО, МОГИЛА НА ГЛУПОСТТА И ИНАТА НИ

ДУХОВНОТО ВАТЕРЛОО, МОГИЛА НА ГЛУПОСТТА И ИНАТА НИ

Вече говорихме патетично за война, за окопи, за статистика колко вярват в Бог, колко - не, за пикиращи вируси, за КОРОНИ, детрониране, за ГОРДОСТ – предразсъдъци, алчност, високомерие, ниско самочувствие, но може би трябваше да започна с каква е войната и между кого е.

Дори президента Еманюел Макрон също каза, че има война, но не каза кои са воюващите, но за сметка на това бойните полета са ни ясни. Още не се знае ще има ли битка при Ватерлоо и коя от воюващите армии ще вика победното „Ура“. За битката какво ще използваме тежка кавалерия, както при Наполеон или тежка артилерия от съвременния арсенал. Ще стигнем ли до атомно оръжие или ще пощадим противника….

Да, трудно се води война с невидим нашественик, който дори не знаем дали е жив организъм или мъртъв. Толкова малък, че не всеки микроскоп може да го засече, на всичкото отгоре с едното краче жив с другото – мъртъв. Това във всеки случай не мога да си го представя, хем малък, хем жив, хем мъртъв, но на картинка не може да се отрече - много красив.

Както всички вече разбрахме - война е! За това на чело нашата армия стои истински генерал с униформа и пагони, но не знаем на чело на вражеската армия какво стои и с кого се бием? Може само да предположим… Може би войната е между Бог и нас, между Душата и материята, между земята и хората, между старото и новото… Трудна работа… С такъв предводител на такава армия, колкото и войници да стоварим край Ватерлоо, нямат шанс за победа.

Добре да предположим, че войната е между Бог и нас. С какво разгневихме Бог, нали ни е баща, а ние сме му деца, нали всичко Той ни е дал… Нали Той изпълва всичко и навсякъде, нали с Неговото ОК имаме всичко материално и нематериално. Нали Той е и в МОЛА и в кръчмата и навсякъде… Тогава защо стигнахме до война… Оставил сами деца…. Дал ни всичко, пак сега ние сме били виновни… Имали сме свободна воля…. С тази свободна воля стигнахме до война….Да беше ни казал как, по колко да ги ползваме нещата които ни е разрешил да имаме... Като лекарствата…. с проспект… надвишим ли дозата, какви са страничните ефекти…

Да, става въпрос за крайностите… Става въпрос, че злоупотребихме с това, което ни е дал, може би Той самия не е предположил давайки ни свободна воля, до къде ще стигнем. Дяволът е в крайностите, дяволът ли е победителя… Дяволът ли е по силен от Бог... за да не останем с това впечатление стигнахме до тук… Всяко нещо с което се прекалява, се нарушава баланса между духовното и материалното, както с малкото, така и с многото - това е дявола. Това е с всичко и с ядене, и с пиене, и със спане, и със стоене на слънце и … да изброявам всичко...

Крайностите са залитането в материалния план т.е земното ни интересува повече от духовното, а всичко материално се заплаща. С една дума отново става дума за КОРОНА. Залитането по материалните неща там е ясно. Говорихме за алчност, „ колкото повече, толкова повече“. Дори и да се правим на много духовни, да се ограничаваме от всичко земно, отново е свързано с материалното. Диетите – ограничаването от въглехидрати, захар, глутен – когато е с цел да сме слаби, за да имаме повече възможности в проявения свят, подсилват КОРОНАТА. Да спортуваме повече – защо ? Всяко ограничение с желанието да сме здрави – защо? За да гледаме повече турски сериали или да си доставяме повече удоволствие. Само ако правим нещо с цел да служим на Бог балансираме земното и духовното. Всичко друго е КОРОНА.

Бог знае и колко капки дъжд ще паднат на земята, така че всяка хапка и всяка глътка знае защо сме я поели. В небесните тефтери всичко е записано, всичко ще се плати и диети, и много ядене, и пиене, и разходките из МОЛО вете, и всяка КОРОНА… В момента имаме редкия шанс със Сатурновите ограничения от генерала на нашата армия, да компенсираме тази крайности и да помислим за Душата, а не само за тялото.

Няма съмнение кой ще победи във войната на духовното Ватерлоо, но остров Св. Елена ще може ли да събере всички победени… След тази загуба, дано да има все някой останал, с кошници да донесат пръст, за да издигнат могила на Глупостта и Ината ни.

 


Още Статии

За витамините с РАДОСТ първа част

Как се усвояват витамините от езотерична - астрологическа гледна точка. Веднага отговарям - с радост и слях - хахахаха

За витамините с РАДОСТ- втора част

Как се усвояват витамините от езотерична - астрологическа гледна точка. Веднага отговарям - с радост и слях - хахахаха. втора част

Уран в Телец

Какво да очакваме следващите 7 години?

реклама