Без крайностите на дявола не може да стигнем до Бог.

Без крайностите на дявола не може да стигнем до Бог.

Без крайностите на дявола не може да стигнем до Бог.            

Ехоо, положението не се е променило… писах ви от окопите, после от тунела, от пещерата… Добре, че не живея на партер нямаме решетки на прозореца, за това ще прескоча затвора… но с решетки или без реално сме си в затвор. Няма значение как се реализират пръстените на Сатурн, важно е да си дадем сметка къде сбъркахме… Явно още трябва да си мислим, защото за съжаление нещата не са овладени от нашите войски. Генералът сутринта съобщи за нови паднали войници, а противникът си е все така непобедим.

Всяка държава си има своята гордост примерно за Италия  – това е Миланската Скала /която фашистите са сринали до основи, за да сломят италианците/, за Франция може би Нотр Дам /която също стана жертва и след пожара французите бяха ударени в сърцето/, за Англия Бъкингамският дворец / когото непрекъснато го ремонтират, за да не се руши / . За България може би Рилският манастир…Срутването на всеки национален символ много боли. Вирусът, той какво си има – само една КОРОНА и за него този символ е най - важният. Пак стигнахме до проблема, свалим ли нашата КОРОНА ще свалим КОРОНАТА на вируса.

Но как това може да стане? Вчера говорихме за Бог – Абсолюта, хармонията, баланса, но говорихме и за дявола, който и в крайностите, в проявения свят, от което се състои нашата КОРОНА която трябва да свалим за да обезоръжим вирусът.

Да започнем с малко история. Пра - пра….  баба ни и пра-пра…дядо ни Ева и Адам живели безгрижно в Райската градина. Какво са правили там без телевизия, компютри, но от друга страна няма ходене на работа, чистене, готвене, пазар… Били нещо като птици в златна клетка. С една дума само хубави неща – живели в крайност. Не знам какво им е било менюто,  може би  само шоколад и сладолед…Явно от многото хубаво им е дошло до гуша и решили да опитат нещо забранено… В тази хубава крайност, все пак се намерил дяволът или змията и всички знаем какво е станало. Пристига Бог, заварва бабата и дядото да хрупат ябълки, вместо шоколад и сладолед. Не им простил и ги прогонил на изток от Рая, само на ябълки, без  сладолед… Следователно – хубавото – Рая е на запад, а трудното – на изток - на земята. От едната крайност - в другата. Ако отричаме злото и се правим, че не съществува, все едно подскачаме на един крак и в един момент ще паднем, както  се е случило в Райската градина.

Да погледнем какво става при боговете на Олимп? Те са били по – прозорливи и са обединили двете крайности. От една страна Венера – женското начало – страхотно маце. Символа на  любовта, красотата, любимите неща, парите с които ще си купим всичко хубаво. От друга страна Марс – мъжкото начало – мъж  дрънка  – изразител на войната, агресията, страстта, амбицията… Пълна противоположност на Венера. Как се развили нещата – оженили се!  Противоположностите се привличат. Родила им се дъщеря, която кръстили Хармония. Събирането на двете крайности стигаме до баланса, до хармонията, до Нулата, до Бог.

Разбира се трябва да познаваме крайностите за да ги обединим. Защото ако си затваряме очите за злото, да се правим, че не съществува както в Райската градина, от доброто ще направим зло, за да го балансираме, защото природата не търпи крайности. Така е станало с Буда, който е бил принц, от когото са криели грозната действителност. Когато я открива решава да я балансира, да я хармонизира с добро.

Всяко нещо, което е крайност е вредно. Дори и слънцето - извор на живота, ако дълго време стоим под лъчите му е вредно или ако дълго време не стоим на слънце е вредно. Така е и с най – опасното нещо – атомната енергия, положително може да дава ток на всички, отрицателно – да убива хора. Змийската отрова, в малки количества е лекарство, в големи – отрова.

Вирусът едната крайност - злото - разболява и убива хора, която преминава в другата крайност – променя характера и ни прави по - добри. Без едното не може да стигнем до другото. Без злото не може да стигнем до доброто. Всички казват, че след тази пандемия светът няма да е същия – ще е по - добър. Ако нямаше вирус, нямаше да се променим. Нещата отново зависят от нас. Променим ли се - пада КОРОНАТА, както нашата, така и на вируса, защото балансираме двете крайности - ние доброто и  вирусът злото. Стигаме до Нулата, което е Бог. Без крайностите на дявола не може да стигнем до Бог.            


Още Статии

НИЕ ИЗБИРАМЕ В КАКВИ ВИБРАЦИИ ДА ВЛЕЗНЕМ И С КАКВИ ЕНЕРГИИ ДА СЕ СРЕЩНЕМ

Корона вирус -НИЕ ИЗБИРАМЕ В КАКВИ ВИБРАЦИИ ДА ВЛЕЗНЕМ И С КАКВИ ЕНЕРГИИ ДА СЕ СРЕЩНЕМ

ЗАЩОТО БОГ НЕ НИ Е ИЗОСТАВИЛ, А НИЕ СМЕ ИЗОСТАВИЛИ БОГ.

Корона вирус -ЗАЩОТО БОГ НЕ НИ Е ИЗОСТАВИЛ, А НИЕ СМЕ ИЗОСТАВИЛИ БОГ.

реклама