БОГ ЩЕ СЕ ПОГРИЖИ ЗА СВОИТЕ ОВЦЕ, А ЗА КОЗИТЕ СИ ИМАТ ДЯВОЛ.

БОГ ЩЕ СЕ ПОГРИЖИ ЗА СВОИТЕ ОВЦЕ, А ЗА КОЗИТЕ СИ ИМАТ ДЯВОЛ.

БОГ ЩЕ СЕ ПОГРИЖИ ЗА СВОИТЕ ОВЦЕ, А ЗА КОЗИТЕ СИ ИМАТ ДЯВОЛ.

Ехоо, вече посвикнахме в къщи, пренастроихме се на по – бавна предавка, но за съжаление вражеския отбор набира сили и не признава нито делник, нито празник, съмнявам се, че и от Цветница и Велик ден ще се трогне. Вихри се и не се спира пред нищо…

Говорихме си за крайностите. За тях може цяла година да си пишем и говорим, тъй като първо са много и второ много интересни. Да може би някои ще кажат, че на моята възраст вече като не мога да давам лош пример в крайностите, си позволявам да давам добри съвети, но не са съвсем прави, защото лош пример може да се дава на всяка възраст.

Добрите примери, никога не са интересни, защото там липсват уроците, там липсва трансформирането на злото в добро. В един отличник, какво да ни хареса ? Не си спомням филм или книга за отличник. Нито Том Сайер, нито Хъкъл Бери Фин са отличници, да не говорим за Пипи Дългото чорапче – един ден с много мъка изкара в училище … няма  филм и книга за на дясно от Нулата в Рая.  Как е там? Нито, топло, нито студено, няма цигари, няма наркотици, няма алкохол, няма чака - рака, чака – рака… Какво да пишат за нежна музика, спокойствие, хармония, разбирателство…

А на изток, на земята, цяла година мога да пиша, какви са крайностите ни… но да разгледаме как стоят нещата в небето. Въпросните пакостливи планети маршируват напред назад в 10 дом на човечеството. Това е най - високата точка в хороскопа, домът на кариерата. КОРОНАТА ни там е най – голяма, щом става дума за кариера.  Когато се изкачим на върха на житейския Еверест, какво ни остава  да направим. Да си свалим КОРОНАТА,  да седнем за по - удобно върху нея и да се спуснем като с шейна от върха. Но има и друга възможност е да коленичим на върха и да се обърнем към Бог, защото там  сме най - близо до Него. Кое ще изберем е въпрос на свободна воля.

Разбира се безгрешните още не са родили, въпреки, че някои се смятат за такива. За това сме на земята да се научим да обичаме в най - плътните вибрации.

Сигурно ще  попитате Бог като е толкова могъщ защо с едно щракване на пръстите не направи злото в добро. Защо допуска дявола и ние да се мотаем години в съмнения и да се чудим какво да правим. Не може ли всички дяволи да ги събере на върха на една игла и да приключим веднъж за винаги с крайностите…  И какво ще стане на запад от Нулата - Рай, на изток  - на земята пак Рай и където се обърнеш все Рай. Човек няма къде една цигара да изпуши, че и като учениците, няма къде да се скрием.   

Не искам да останете с впечатление, че дяволът е по – силен от Бог, че те двамата водят война за надмощие. Нещо като президент и премиер… Отгоре на всичко  Бог е Нищото, което е невидимо, а дяволските крайности може да ги видим, пипнем, да ги коментираме, да се възмутим от тях…

Дяволът е необходим на Бог и той се вихри с Негово съгласие. Да, защото само чрез злото може да стигнем до добро. Дяволът  не е враг на Бог и на човек, а по скоро помощник.

Ако се унищожи злото няма как да стигнем до доброто. Ако се унищожи злото, се унищожава и доброто. За това ние всички трябва да минем през доста крайности – амбиции, съблазни, колебания, изобщо много проявления на КОРОНАТА, за да стигнем само до Бог. Много от светците са имали доста буйна младост. Дори за Мария – Магдалена злите езици казват, че практикувала най - древната професия. Ако не си преживял дявола, не можеш от личен опит да говориш как можеш да стигнеш до Бог.

Зад вируса, който мислим за зло, пък и какво друго да си мислим, знаем че също стои Бог. Всички си даваме сметка, че е необходима промяна към добро, но много дълго отлагахме. Отделихме се от Бог и заседнахме трайно в дяволските крайности. Направо не е за вярване, оказа се, че Бог също си имал предел на търпение, явно и на Него му писна. Болестта е точно за да се върнем отново до Бог, само че никой не говори за това, а всички искаме само да оздравеем, да си продължим живота по старому. Без да си даваме сметка защо е вирусът, защо ни се случва всичко това, защо ни се промени така драстично съдбата.

Стана въпрос за съдбата. Ние изразходваме огромна енергия за борба със съдбата – в случая е вируса. Опитваме се да променим ситуацията на външно ниво, като не променяме нищо на вътрешно ниво. Ако може да променим съдбата си към по-добро, но  същевременно да не променяме характера си – това е опит да излъжем Бога. Борбата със съдбата бетонира КОРОНАТА.

Кога ще променим съдбата си? Когато променим отношението си към света. С какво да започнем? Разбира се с  покаянието. Да поискаме прошка от всички, с които сме се държали по начин, по който не сме искали да се държат с нас. Да се научим да се отнасяме правилно към хората, да може да жертваме, да се грижим за другите, да сме искрени, състрадателни, смели и независими. Независими от каква? От изкуиенията. Трябва да побързаме всички да развием в себе си тези качества, защото нямаме никакво време. Това е за тези, които искат да се променят.

Разбира се има и упорито зло, което отрича всичко и Бог и доброто, и всички усилия на хората за промяна, там си остава дявола цял живот и няма спасение. Точно за това Христос казва, че Бог ще се погрижи за своите овце, а за козите – те си имат дявол… Той да си се грижи за тях.

 


Още Статии

НИЕ ИЗБИРАМЕ В КАКВИ ВИБРАЦИИ ДА ВЛЕЗНЕМ И С КАКВИ ЕНЕРГИИ ДА СЕ СРЕЩНЕМ

Корона вирус -НИЕ ИЗБИРАМЕ В КАКВИ ВИБРАЦИИ ДА ВЛЕЗНЕМ И С КАКВИ ЕНЕРГИИ ДА СЕ СРЕЩНЕМ

ЗАЩОТО БОГ НЕ НИ Е ИЗОСТАВИЛ, А НИЕ СМЕ ИЗОСТАВИЛИ БОГ.

Корона вирус -ЗАЩОТО БОГ НЕ НИ Е ИЗОСТАВИЛ, А НИЕ СМЕ ИЗОСТАВИЛИ БОГ.

реклама