С ТОВА ТЕМПО НА УЧЕНЕ ДАЛИ ОТЛИЧНИЦИ ЩЕ СТАНЕМ

С ТОВА ТЕМПО НА УЧЕНЕ ДАЛИ ОТЛИЧНИЦИ ЩЕ СТАНЕМ

 С ТОВА ТЕМПО НА УЧЕНЕ ДАЛИ ОТЛИЧНИЦИ ЩЕ СТАНЕ

Ехо, здравейте, здравейте,

Ден Втори от либералните мерки, но какво от това, не може да отидем на Витоша да полегнем на полянка и кучето да върти щастливо опашка около нас, нито да отидем с колела в парка... Изобщо времето не ни дава възможност да реализираме тези мечтани приятни неща. Направо не го е срам…. Чакахме толкова дълго да ни разрешат да излезнем и точно сега по закона за всемирната гадост - заваля. Срам или не срам с времето, което е също сатурнов принцип – не може да спорим. 

Какво ни остава? Да стоим къщи и да си мислим върху нашите теми. Това, че либерализираха ограниченията, за съжаление изобщо не означава, че нещата са приключили, нито у нас, още по - малко в световен мащаб. Както Генералът на нашата армия сподели, че както ние, така и всички по света работят на принципа проба – грешка, грешка - проба. Представям си миниатюрните вирусчетата с красивите КОРОНКИ как се гъделичкат и заливат от смях от нашите лутания с проби – грешки, в стремежа си да изградим логична стратегия как да ги победим. Сигурно им изглеждаме доста нелепо подчинявайки се изцяло на нашите земни логики.

Като се замисля това с логиката наистина е доста смешно, защото много често това, което се случва в живота наистина не е подчинено на никаква логика, защото както знаем божествените принципи не се подчиняват на човешкия разум. По този повод се замислих колко видове логики са ни известни? Тъй като не съм много силна в това отношение направих справка с чичко Гугъл и той веднага ме осведоми –  логиките са философска, математическа, формална, диалектическа, каквото и да значи това, но беше чичото, колкото и да е осведомен беше пропуснал единстваната, която знаех - женската логика. Лично аз практически съм запозната  само с женската и ми се струва, че тя е най - близо до вирусната логика въпреки, че и с нея не може да има пълно покритие, тъй като вирусът е един, а пък КОРОНАТА – една.  Пълна обърквация… но от друга страна КОРОНАТА, която е една е от горе и би трябвало да е водеща. Не знам, за по - сигурно може би трябва да се допитаме до професорките в това отношения – блондинките, те със сигурност ще може повече да ни помогнат.  

Но да оставим логиките на военния щаб и да се върнем на нашите духовни търсени.

Аз продължавам профилактично да работя с повишаване на вибрациите и гъделичкането, това ми повдига настроението и ме прави по-добра за цял ден. Някои може да кажат, каквото сме работили – работили, вече може да излизаме на вън, за какво да си вдигаме по този начин  вибрации, слънцето ще свърши тази работа по естествен начин. Душата ни вече не се свива от затворените пространства и липса на контакт. Ето дори и на кръчма може да отидем двама по двама - това се казва вибрации… не знам към коя логика това се причислява, всеки случай все още не ми сте струва да е към вирусната.

Много ме впечатли една мисъл на Рудолф Щайнер и смятам да я разработя - Единствено хората могат да трансформират злото в добро и злото го очаква от нас…. Не ни стигат съседите, с които трябва да се съобразяваме за да им правим добро впечатление, а и със злото… да отговаряме на очакванията му и да не го разочароваме… Може би Щайнер е имал пред вид нещо от вида - всяко зло - за добро. Когато злото става - добро или обратното - няма ненаказано добро, т.е доброто става -  зло и т.н има много мисли в тази посока дори и по образни.

Както вече знаем крайностите са дявола - а дяволът от която и посока да го погледнем  си е зло и точно този дяволът трябва да превърнем в добро.  Какво е добро? Доброто е Бог! Значи само ние на земята може да превръщаме зло в добро – дяволът - в Бог. Но Бог е Любов – значи дяволът трябва да превърнем в Любов. Като се замисля не изключително трудна и отговорно задача, а направо абсурдна… Абсурдна - по земната логика, а по Божествената - така ли е? 

Вирусът с КОРОНА  е зло… Вирусът с КОРОНА е дявол…. Вирусът с КОРОНА  трябва да превърнем в добро…. Вирусът с КОРОНА трябва да стане Любов…. Вирусът с КОРОНА трябва да стигнем до БОГ...

Каквато и логика да извикаме на помощ, дори и женска не знам как ще ни помогне и как ще успее да се справим. Ужас… ако този вирус не си тръгне до момента, в който и последната КОРОНКА не се стигне до Бог. В това може би се състои изпита ни между двете ери – ерата на Рибите и ерата Водолея. На нас се пада тази тежка задача да се явим на този изпит дори не на изпит, а  може би на матура... На всичкото от горе няма конспект. Ще кажете, Бог ни е пратил духовни учители и Щайнер, и Дънов, и много други, които писаха  книги на тази тема за да понаучим при добро желание нещичко. Каквото и да са писали най – важното си  е записано във Вечната книга – Библията. Явно най – сигурно е от там да трябва да се подготвяме. Ако ни скъсат сега, може би ще трябва да се явяваме на следващи поправителни сесии… с нови пикове на пандемията… докато вържем някоя тройка… защото се съмнявам с това темпо на учене дали отличници ще станем.

Това ще са темите ни през следващите дни. 


Още Статии

За витамините с РАДОСТ първа част

Как се усвояват витамините от езотерична - астрологическа гледна точка. Веднага отговарям - с радост и слях - хахахаха

За витамините с РАДОСТ- втора част

Как се усвояват витамините от езотерична - астрологическа гледна точка. Веднага отговарям - с радост и слях - хахахаха. втора част

Уран в Телец

Какво да очакваме следващите 7 години?

реклама