Венера – планетата на любовта, от 10.05 – 26.06 е в ретро-движение

Венера – планетата на любовта, от 10.05 – 26.06 е в ретро-движение

Венера – планетата на любовта, от 10.05 – 26.06 е в ретро-движение. Какво да правим тогава?

Венера – планетата на любовта и парите, от 10 май решава, ей така от каприз, изведнъж да спре за 5 дена и после да тръгне рачешката – назад. Разбира се, това е само зрителна измама, наблюдавайки Венера от Земята. Колкото и да са капризни планетите, в Космоса не може да спрат и после да тръгнат на заден ход. Уж зрителна измама и уж планетите не спират и не вървят назад, но въпреки това в тези моменти оказват ретро влияние в живота ни.  Всички действия, свързани с Венера, не само ще бъдат забавени, но направо може да бъдат сложени във фризера или дори още по-зле - да се развиват в отрицателна посока. Венера на всеки две години изпада в тези ретро-настроения и така траекторията й за осем години наподобява една съвършена пентаграма /който се колебае какво е пентаграма, това е звезда с пет лъча/. Древните хора са открили как се движи планетата на богинята на любовта и красотата и още в древен Вавилон се споменава, че пентаграмата е символ на хармония и съвършенство, както и защита от злото. Там звездата е била изобразявана на вратите на магазини и складове, за да се пазят от крадци и уроки. За посветените тя била могъщ знак на властта. Във Вавилон звездата се срещала дори на царските печати.

Не само вавилонците, а и древните гърци, познавайки това явление, устройвали Олимпийските игри на всеки осем години в чест на Венера, а не както сега - на четири години. Най-ранните сведения за Олимпийските игри датират от 776 г. пр. н.е. Петоъгълната звезда за малко не станала символ на Олимпийските игри, но в последния момент тогавашното „ръководство на Олимпийските игри“ решило да я видоизмени. Петте края на звездата били заменени с пет кръга. Организаторите на игрите сметнали, че кръгът отразява по-добре духа и хармонията на игрите, тъй като по принцип енергията е кръгова. А кръгът е символ на безкрая. Още тогава месеца докато са траели Олимпийските игри са спирали войните, ако са се водели такива. Наистина нямало е телевизия за да може всички да следят игрите, но въпреки това спирали. Защо? Защото в небето за спорта и войната отговаря една планета Марс и когато енергията на Марс е изтеглена към спорта, логично е да не остава енергия за война. За това, за да няма войни в къщи и извън къщи – спортувайте!

Но да оставим Марс, той ще е ретро през есента и да се върнем на Венера. Какво се препоръчва и какво не се препоръчва, когато Венера върви рачешката назад?
Древните астролози са наричали Венера „малкото щастие“, а Юпитер – „голямото щастие“. Венера отговаря за взаимоотношенията ни с любимите хора. От знака в който се намира показва какво ценим в партньора и от каква любов имаме нужда. Венера е свързана с представата ни за красота. Щом част от това, което харесваме, се купува с пари, логично е Венера да отговаря и за парите. Следователно движението на планетата се отразява и във финансовата сфера, защото тя показва и отношението ни към материалните ценности.

По време на ретроградното движение, Венера ни дава добра възможност да преосмислим отношението си по всички тези въпроси. Да не се колебаем кое действително е важно в живота ни, кое ни носи щастие и комфорт.
Ако не се замислим по тези въпроси сами, през този период преосмислянето може да стане чрез появата на различни дребни проблеми в сферите за които отговаря тази планета. Възможно отношенията между влюбените двойки да тръгнат назад. Да възникнат противоречия, уж до миналата седмица се обичали и не можели един без друг, а сега решават, че вече не се обичат толкова силно, което не е вярно, но така изглежда в този ретро-момент, защото чувствата са обърнати навътре. В този период могат да се появят  еретични мисли от вида дали е правилен изборът ни на партньор и не е ли по-добре да свалим приятеля/ ката  му.

Понякога ретроградната Венера действа и с по-радикални методи, като напълно променя вкусовете ни. Възможно е да решим категорично, че не може цял живот да ходим с бретон, защото той вече  не отговаря на стила ни и драстично да променим прическата си.

В тези моменти сме склонни на екстравагантни експерименти с външността си, да започваме ремонти или да правим покупки, които не сме си позволявали по-рано. Да не забравим и за старите любови, които точно в този момент напомнят с носталгия за себе си, както в стихотворението на Р. Бърнс „ За старата любов до край, за миналите дни….“    .

Какви съвети ни дават звездите, за да не се поддаваме на капризите на ретроградната Венера и да не развалим всичко, изградено в живота си, само за месец и половина и после да съжаляваме?
Главното е да не приемаме моментните променливи мисли и настроения сериозно и да поизчакаме малко с решенията. Това със старите и нови любови също трябва да се подложи на проверка във времето. Не се паникьосвайте, ако се появи лека студенина в отношенията. Въздържайте се от изясняване на отношения с партньора, докато Венера не тръгне в право движение. Опитайте се от дребните спорове да не правите големи скандали, т.е. от мухата - слон.
Изчакайте със сключването брак или не предприемайте начало на съвместно съществуване, тъй като може да съжалите веднага щом планетата тръгне в директно движение. Бракът, сключен по време на ретроградна Венера, говори за незрялост и за това, че партньорите не са готови да живеят заедно. Нещо винаги ще им пречи - от свекървата, тъщата и брат му до четирите годишни времена. Много е важно да запомните, че ако през периода на ретроградна Венера се запознаете с някого /мъж или жена/, който ви се струва пленителен, то чисто и просто богинята на любовта си прави майтап с вас няма гаранция, че сте попаднали на правилния човек. Рискът от разочарование е много голям, ето защо е добре да знаем за тези периоди предварително. Не правете дългосрочни планове и не предприемайте важни крачки в живота.
Това се отнася и до други спонтанни решения относно вашия имидж, външния ви вид, обстановката в дома ви. В тези периоди може да планирате подобни изменения, но изпълнението им трябва да почака. Изчакайте и с покупката на скъпи вещи и сериозни капиталовложения. Не давайте и не вземайте пари на заем, но е добре ако имате заем да го върнете.

Венера отговаря за изкуството, затова представителите на творческите професии са особено уязвими към периодите на ретро - Венера. Възможно е в този момент да усетят липса на вдъхновение, ниска самооценка, песимизъм. Творци, не се отчайвайте! Отидете на почивка, ако няма карантина. Сега е моментът да се заемете с довършване на стари и изостанали работи. В чекмеджето ви сигурно има някой недовършен ръкопис или недорисувана картина – довършете ги. Създайте ред в творческия хаос и работното пространство, доколкото е възможно, прегледайте старите си творчески идеи.
Това не е най-доброто време за културни и развлекателни събития, не е добро време и за проява на лоши навици като преяждане, мързел, купони.
Наистина нещата, които може да направите в този период, са много по–малко от тези, които са табу, но ако твърдо сте решили да се развеждате - сега е моментът. Свържете се с хора от миналото. Поискайте им прошка, дайте им прошка. Сега е време за мир и имате добра възможност да преосмислите отношенията си с хората.

Но ако вие самите сте родени на ретро–Венера, което е около 8 процента от хората и може да се провери като се направи натална карта - сега е вашият момент. Всичките тези табута отпадат. Възможно е да се влюбите, да имате творческо вдъхновение и много други положителни изживявания. На тях задължително трябва да им обърнете внимание, защото следващия ретро – период на Венера ще е след две години.


Още Статии

НИЕ ИЗБИРАМЕ В КАКВИ ВИБРАЦИИ ДА ВЛЕЗНЕМ И С КАКВИ ЕНЕРГИИ ДА СЕ СРЕЩНЕМ

Корона вирус -НИЕ ИЗБИРАМЕ В КАКВИ ВИБРАЦИИ ДА ВЛЕЗНЕМ И С КАКВИ ЕНЕРГИИ ДА СЕ СРЕЩНЕМ

ЗАЩОТО БОГ НЕ НИ Е ИЗОСТАВИЛ, А НИЕ СМЕ ИЗОСТАВИЛИ БОГ.

Корона вирус -ЗАЩОТО БОГ НЕ НИ Е ИЗОСТАВИЛ, А НИЕ СМЕ ИЗОСТАВИЛИ БОГ.

реклама