Сатурн и Уран в напрегнат аспект или конфликта между баба Султана и Ния

Сатурн и Уран в напрегнат аспект или конфликта между баба Султана и Ния

Сатурн и Уран в напрегнат аспект или конфликта между баба Султана и Ния

Да, доста объркващ период, в който лошият късмет може да осуети много опити за инициативи, нови намерения и напредък. Този транзит дори може да блокира по – голяма част от усилията ни за изпълнение на вече планирани проекти.

В стремежа ни за модернизация на някои нещата, може да  се срещнем отпор  на административни или политически кръгове. Това важи особено за консервативните партии, които ще правят всичко възможно, да съботират всичко ново. Ще наблюдаваме класическа вид борба между привърженици на старите системи и на прогресивните, които искат да правят нововъведения. Общо взето това вече е описано в литературата от Д. Талев в „Железния светилник“. Борбата между Ния и баба Султана, борба между  свекърва и снаха, между новото и старото.   

Лошият късмет може да ни удари, когато с рогата напред се опитваме да се освободим от старите неща, за да потърсим независим живот. Когато рискуваме и се бунтуваме срещу установения ред, срещу правилата и законите, защото тези опити през тази година трудно ще успеят, ако не се съобразим със строгостта на закона до последната му запетайка.

 Възможно е дългогодишни приятели да изчезнат завинаги от живота ни, а за нови ще се наложи да почакаме по – добри транзити.

В областта на всекидневния живот има вероятност от проблеми в електрозахранването, увреждане и дори пълното унищожаване на автомобили, прецизни инструменти, радио и телевизионни станции, битова техника. Той е труден период за въздушния транспорт.

Разбира се има и добра новина - след всичките трудни съвпади, които преживяхме през миналата година това е последния труден аспект, който ще бъде точен три пъти през тази година това е между 8 февруари – 5 март, 2 – 25 юни и 16 – 23 декември. Разбира се през другото време също ще действа, но с една степен по слабо, което не е кой знае какво. Най – объркващо ще го усетят родените в началото на зодия Водолей, началото на зодия Лъв, Телец и Скорпион. Разбира се тези тендениции се отнасят за всички нас в по  - малка или по -  голяма степен, тъй като не живеем на самотен остров в океана с една палма и пет маймуни на нея. Както знаем планетите са десет на брой и не е изключено някоя от тях да попадне под напрегнатото влияние на една от двете планети. Не забравяйте, че транзитите се активират от чувствата ни, ако нямате подходящите чувства няма какво да ги активира и те ще се разпаднат самотни и нереализирани.

Как може да преодолеем негативните тенденции, много пъти съм писала за това, като мислим положително, прощаваме, не се обиждаме и нямаме претенции, като започнем от времето и свършим до децата и половинките ни. Не се притеснявайте, позицията не е нещо ново в живота ни, тя се повтаря на всеки 20 - 21 години до сега и ще продължи така до края на света.

Какво може да очакваме от конфликта между тези планети с коренно различни характеристики? Разбира се като всеки уважаващ се астролог ще започна с негативните неща, тъй като всички така правят, но прочетете го до край за да не пропуснете позитивните неща, които повечето астролози пропускат.

В световен план са възможни икономически проблеми – нищо ново, безработицата може да скочи – нищо ново, сблъсък между прогреса и консерватизма – нищо ново. Противопо­ставяне на млади срещу стари – нищо ново, на леви срещу десни – нищо ново. Агресия към тези, които са на власт…. От една страна искаме реформа, от друга - страх от промяна – както винаги не знаем какво искаме. Възможно е разчупване на традиции. Разрушаване на авторитети. Неочаква­ни спирачки. Не са изключени конфликти, бунтове, съпротивление, предизвикателно поведение. С една дума нищо ново под небето синьо, с това живеем цял живот. Защо тогава всички астролози бият барабана? Защото всичко това сега може да е по - акцентирано, но пак не е ново.

В личен план може да изпитвате емоционално напрежение, егоизъм, лицемерие - отново нищо ново. Трудно може да проявяваме гъвкавост, която в момента е така необходима.

Тъй като винаги има две страни на нещата, от друга страна аспекта дава интерес към необикновеното, към странните неща в живота. Възможно е да придобиете особени умствени навици, вкусове, мнения, интерес към звездите. Може да преживеете  поврат в идеите и стремежите си, които да доведат обрат в кариерата… Дали това ще бъде за добро или за зло, зависи от начина, по който  сами ще използвате своите способности, но за доброто трябва да поемете известна лична отговорност .

Къде е  конфликтът? Сатурн се интересува от традицията, авторитета, дисциплината, задължението и отговорността, докато импулсът на Уран е индивидуалистичен, против установения ред и изключително революционно и бунтарски настроен.  Да… трудно съвместими характеристики и за това е това вътрешно разкъсване…

Уран е открита по време на френската революция. Той бележи и революция в мисленето. Това е време, когато хората са започнали да оспорват правото на тези, които са на власт. Когато Сатурн среща Уран в небето, това своеобразно предизвикателство към авто­ритети или традиции започва отново. Има желание старият ред или установените начини за правене на не­щата драстично да се променят. Не е изненадва­що, че тези промени срещат силна съпротива. Съпроти­вата идва от Сатурн, който прави опит да запази и съхрани традицията. Той активира и страх, че пред­стоящите промени са твърде бързи и твърде драс­тични.

Как ще се прояви действието на аспекта при всеки един от нас зависи в голяма степен от това коя от планетите е по-силна в хороскопа. Ако Сатурн е по-силен, това може да са хора, които се страхуват от промяната, подозрителни към всичко ново, трудно приемат хора  по-различни или нетрадиционни от тях. Може да се опитват да "кастрират" прогреса, както се е случило на Олимп. Разбира се и те са прави, понякога прогреса и новите технологии трябва да бъдат контролирани за да не се изпада в крайности. Ако Уран е по-силен в картата, може непрекъснато скачат срещу авторитети и  се бунтуват срещу установения начин на нещата. Това може да се отнася както  за цялото общество, така и за отделни негови членове.

Да… нещата не са оптимистични, но във Вселената няма нищо хаотично, но все пак тази година, в този транзит ще си тръгнат всички неща, които вече са остарели, демодирани, не вършещи работа, които с години сме отлагали и сме се страхували да  изхвърлим от живота си. Разбира се те ще се съпротивляват точно както баба Султана се съпротивляваше срещу железния светилник на Ния.   


Още Статии

ПЛУТОН – СИЛА И МОЩ

За планетата Плутон - трансформация и сила, и мощ

ЗА СКРЪНДЗИТЕ И ПРАХОСНИЦИТЕ

Езотеричто обяснение, защо някои хора са скъперници, а други прахосници

ЗАЩО СЕ КАРАМЕ, СЪРДИМ И КАКЪВ Е КЛЮЧЪТ ЗА СДОБРЯВАНЕ

От къде идват конфликтите и как може да ги избегнем?

реклама