Осиновените деца

Осиновените деца

Отдавна ни вълнува темата за осиновените деца,а историята на двете сестри Доменик и Дженифер направо ни просълзи. Ще се опитаме от астрологична и езотерична гледна точка да поразсъждаваме какво може да има в наталните им карти. Правили сме хороскопи на осиновени деца и общото между тях е, че всички имат наранени Светила. Слънцето представлява бащата, а Луната - майката и когато по време на раждане тези планети едновременно са наранени от Сатурн, Плутон, Уран или Нептун, е възможно детето да бъде дадено за осиновяване. Дори и да не се стигне чак дотам,  родителите му по някакъв начин отсъстват и не го подпомагат в израстването му.

Децата ни са Божи дар. Те са нашето бъдеще в буквален и преносен смисъл, но за да създадем живот е необходима голяма енергия. От езотерична гледна точка енергията ни намалява от претенции и обиди. Колкото повече прилепваме към удоволствията и материалното, толкова по-малък е шансът да имаме деца.

Щом става дума за деца, не може да не стигнем отново до Любовта. Макар и да звучи банално - да, те са нейният плод. Ако мама и татко се обичат, ще се родят здрави и щастливи деца… Слънцето и Луната в картата показват отношенията на мама и татко, а сключените аспекти между тях ни дават информация дали те са се обичали, когато се е родило детето. Например, ако двете Светила сключват хармонични ъгли - тригон или сексктил помежду си, дори и звездите знаят, че майката между бащата всичко е било хармонично, но това разбира се, не е за цял живот… Ако двете Светила сключват пакостлив ъгъл - квадратура, значи, че мама и татко са се карали, имало е борба за власт в семейството, но това не означава, че не са се обичали и отново... не за цял живот.

Ако Светилата са в опозиция, т.е. в поза шпагат, показва, че родителите винаги са на противоположно мнение и непрекъснато спорят кой е по-прав… Независимо, че Слънцето и Луната не са в хармоничен ъгъл помежду си по време на раждане, това не е причина хората да се отказват от децата си, по-скоро показва отношенията помежду им и как детето трябва да лавира между тях. Но не така стоят нещата, когато Слънцето и Луната са наранени от тежките планети…

Наранените Светила дават усещане за ощетеност и прецаканост в живота, че нещо винаги не върви и това чувство задължително трябва да се проработи, защото в годините може да се задълбочи. Стара истина е, че каквото очакваме това привличаме и забелязваме само това, което искаме да видим, а в случая е само негативната страна на живота.

Само лоши неща ли се случват на хората с наранени Слънца? Разбира се, че не. И на тях, както и на всички останали се случва толкова добро, колкото енергия имат за него. Но случващото се добро, тези хора някак го омаловажават или смятат, че е толкова малко, че не заслужава да се споменава, което е много неправилно. Всичкото случващо ни се добро, трябва да го забелязваме, да му се радваме и споделяме, защото така ще привличаме и друго, и трето, и още, и още… Затова, за хора с негативни аспекти на Слънцето и Луната в наталната карта, усилието да се чувстват щастливи е по-голямо и работата върху това е повече.

Защо искаме деца? За да ги обичаме… Отново стигаме до Любовта… Момиченцата още преди да проговорят, люлеят куклите си, пеят им песни дори само с „на-на-на”, отдават Любов по своя си бебешки начин… Следователно инстинктът на Любовта е вроден и се проявява още от най-крехка възраст. А защо тогава се отказваме от децата си? Защо решаваме в един момент, че ни пречат? На какво ни пречат… да обичаме друг човек… да се реализираме в професията… да ходим по дискотеки… да флиртуваме свободно… или просто ни развалят рахатлъка…

Всичко това, както и да го погледнем е доста повърхностно и неубедително. Да, но присъства като аргумент за една такава решителна стъпка, независимо, че след време тези родители дълбоко съжаляват.

А, дали е така в дълбочина? Знаем, в Библията пише: „Каквото посееш, това ще пожънеш.” Макар и косвено, тази теза ни дава основание да приемем прераждането, което може да обясни много неща. Тъй като времето в космически план не е време, а направо безвремие, следователно тези бебета, колкото и беззащитни и непорочни да са в момента на раждане, по някаква причина трябва да минат през голямото изпитание на изоставянето. Може би самите те в предишен живот са направили точно това с техните майки и татковци - лишили са ги от Любов и сега трябва да изпитат същото… При някои това наказание не е толкова крайно и се намират добри хора, които да ги осиновят и да им дадат възможност да бъдат обичани.

Защо обаче, когато пораснат и случайно разберат, че са осиновени, се стресират? Може би подсъзнателно разбират, че в минали животи са направили нещо, не както трябва и сега изкупват точно това изоставяне. Всеки мисли за себе си, че е идеален и дори богоравен и че не заслужава никакви негативни емоции и изпитания… и изведнъж - изоставен. Това случайно ли е? Разбира се, подсъзнателно знаем, че не е… Ужас!!! Какво да правят?! Първата реакция е да се втурнат да търсят виновниците в земен план. Разбира се, най-лесно е да се нахвърлят върху най-близките си хора, които са ги отгледали… песни са им пеели, когато са плакали по цели нощи… бдяли са над тях, когато са били болни, но това е без значение… Въпрос на чест е да намерят биологичните си родители. Защо?... За да разберат кого са изоставили в минали животи… за да видят кого са направили нещастен… Но това ще ги направи ли щастливи? Не, защото за да станат щастливи, трябва да се проработят точно наранените аспекти на Светилата... Как? Разбира се, с Любов… Във Вселената всичко се лекува с Любов, а не с воля и обвинение.

Вече имаме примера от древна Спарта, където са убивали децата родени с дефекти, но това не ги е направило владетели на света, напротив – изродили са се от психична гледна точка, защото войниците не залагат на Любовта, а на волята и издържливостта. Несполуките в живота се дължат на нашата неспособност да обичаме. Защо не можем да обичаме? Защото се страхуваме да не даваме повече отколкото получаваме, а  живот без любов не е живот, а движение на мъртъвци.

Нека разгледаме наталната карата. Тя е разделена на 12 дома, които ни показват Любовта във всички области на живота. Както цветовете на дъгата се сливат и стават бяла светлина. Завъртян, кръгът на зодиака, всички Любови се сливат в една, която представлява  Божествената Любов във всички й проявления.

Четвърти дом показва Любовта към бащата, рода и родината, но само тя не е достатъчна. Десети дом – домът на материята, показва Любовта към майката, която ни е създала, но само тя също не е достатъчна. Девети дом показва осиновените родители. 

В най-елементарният му смисъл -  Девети дом отговаря за живота ни в чужбина. В най-високото ниво на проявление, това е духовното образование, религията, пътят към Бог, а на най-ниско да приемем рода като малка Родина, наистина отглеждането на дете в друг род може да се тълкува като отглеждане в чужбина.

От астрологична гледна точка задачата на осиновителите е да се грижат за Духа на детето, да го отгледат и възпитат в християнските ценности и ако те го правят с Любов, това означава, че са толкова важни, колкото истинските му родители.

В космически план Любовта към всички е важна. Любовта към майката и таткото, Любовта към осиновителите, Любовта към братята и сестрите, към бабите и дядовците. Всяка любов е необходима на всеки човек, защото е част от Божествената Любов.

Децата, родени в зодия Водолей обикновено показват, че в рода има някаква тайна. Тази тайна в повечето случаи е свързана с някаква греховно-силна Любов. Тайна за някой напуснал семейството си и тръгнал след Любовта си, защото както в едно стихотворение Ралица Монева казва: „Късни срещи в живота ни няма, както няма и късен куплет, има срещи преди и срещи - след“. Без да се страхува, че всички в рода обсъждат тази Любов – след… под сурдинка.

Тайната може да е за някого, който не е напуснал семейството, заради Любовта си – след…  от страх да не го обсъждат всички в рода под сурдинка.

А детето, което се е родило от тази греховна Любов – след…, може да е дадено за осиновяване, ако майката се е уплашила, че ще го гледа сама. Това осиновено дете, ако са го пазили дълго в тайна, тогава неговите деца ще са родени със Слънце, Луна или Асцендент Водолей. Те няма да се съобразяват с никакви табута. Въстават срещу всички традиции, не се съобразяват с нищо и най-често искат да станат пилоти, да летят в небето. Те са подвластни на планетата Уран, а Уран е бога на небето в гръцката митология. Поради потисканите тайни задължително трябва да се родят деца, които да разчупят старото, изживяло мислене и да приемат Любовта във всичките й форми, защото във Вселената няма морални императиви, има само Карма.  

Ако желаете да изготвим за вас личен светски или транзитен хороскоп, моля поръчайте тук: http://astrolife.bg/horoskopi/lichni-svetski или http://astrolife.bg/horoskopi/tranziti.


Още Статии

ПЛУТОН – СИЛА И МОЩ

За планетата Плутон - трансформация и сила, и мощ

ЗА СКРЪНДЗИТЕ И ПРАХОСНИЦИТЕ

Езотеричто обяснение, защо някои хора са скъперници, а други прахосници

ЗАЩО СЕ КАРАМЕ, СЪРДИМ И КАКЪВ Е КЛЮЧЪТ ЗА СДОБРЯВАНЕ

От къде идват конфликтите и как може да ги избегнем?

реклама