Овен

Зодия ОВЕН

Хубав, слънчев зимен ден,

весели снежинки падат,

а пък нашият Овен

гледа смръщено и страда.

 Някой си е позволил

с нашия Овен да спори,

друг пък му е възразил,

трети грубо му говори.

Упорито тропа с крак

и крещи, реве, налита:

-  Щом се репчиш, си глупак! 

 посяга със копита.

Хубав, слънчев зимен ден,

весели снежинки падат,

а пък нашият Овен

гледа смръщено и страда.

Да, от всичкото това

него го боли глава!

AstroLife - Представителите на зодия Овен. Това са родените между 20 март и 20 април, зодията започва с настъпването на пролетта, всяка година това става по различно време.

Читател - Кои хора се раждат през този период?

AstroLife - Семейство, което се нуждае от ново начало се раждат деца Овен и обикновено техните деца са момчета.

Читател - Нормално за да продължат новото начало в рода.

AstroLife – Да точно така. Децата Овен обикновено искат да се докажат на таткото. Може да вземат професията му или търсят в постъпките си неговото одобрение.

Читател – Зная, че Овен се управлява от планетата Марс.

AstroLife – Да, така е за това, някои от тях са с червени коси и борбен характер.  Още като деца сме чели за Пипи – дългото чорапче. Това е типична представителка на зодията.

Читател – Да, повечето деца се възхищават от нея, нали?

AstroLife - Защото искат да са смели като Овните.

Читател  – Освен ,че са смели какво друго ще ни кажеш за тях? 

AstroLife - Това е първият знак в колелото на животните и астролозите често се шегуват, че хората родени през този период, са все още в детската градина на зодиака, защото те реагират като всички млади хора. Овенът е огнен знак в зоната на съзиданието. В областите, където знакът е активен, човек твори себе си чрез енергично-практическо действие, чрез възпламеняване.

Читател  – Ти до сега и друг път си ни говорила за огнени знаци. Този огнен знак с какво се отличава от другите си огнени събратя?

AstroLife – Разликата е, че на Овена му е нужна искра. За това, той може да се сравни с тапа от шампанско, която с гръм излиза от бутилката, но веднага пада, при което можем да кажем, че фазата на енергичност се редува с фаза на депресивност. Ако липсват идеи или дейност, които да събудят ентусиазма му, Овенът изпада с в депресии и целият свят му е черен. За щастие депресиите, бързо преминават и той отново е енергичен.

Читател - Това с депресиите веднага ме отказа от завиждането. Като че ли Пипи – Дългото чорапче нямаше подобни преживявания.

AstroLife - Да, тя показва само положителните страни на Овена.

Читател  – Какви други отрицателни черти имат.

AstroLife – Някои Овните са комплексирани, но комплексите се проявяват обикновено, когато са в депресия и намират израз приблизително в следните твърдения: “Не съм оригинален, незабележим съм, никой не ме вижда такъв какъвто съм всъщност - на бял кон с оголена сабя в ръка. Страхувам се, че няма да ме забележат.”

Читател – А какви положителни черти притежават?

AstroLife – Марс дава войнственост, вироглавство и амбиция. Бързи, динамични и ентусиазирани. Това са хора водачи, а не последователи. Добри във властта и управлението. Отлични в работата си. Обичат да правят, каквото си искат в удобно за тях време. Отзивчиви към нуждите на другите, рядко изпитват завист. Целта им е енергично да ръководят. Ключовата дума на зодията е инициативност.Това е зодиакален знак, който на пръв поглед дава вид, че знае къде отива. Овните са инициатори и са верни на всяка кауза, която вземат присърце. Макар и понякога да са мнителни, те са изключителна придобивка в живота на всеки един човек. Ако имате Овен около себе си, никога няма да изпитате скука. Те непрекъснато се самоизграждат и непрекъснато намират начини да окуражават приятелите и близките си за нови начинания. Единственият им недостатък е, че влагат толкова много енергия и плам в личната си мотивировка и тази на околните, че се изчерпват далече преди да са довели нещата до успешен край.

Читател - Това наистина са чудесни качества на характера. Много е хубаво човека до тебе да знае какво иска.

AstroLife  – Това само на пръв поглед е така. Защото, за което са мечтали днес, надали ще бъде тяхна цел и утре. Управляващата им планета Марс, е планета на промяната и непредвидимостта. На 15 години овенът не може да каже какъв ще бъде животът му на 25. Той ще бъде твърде зает да планира бъдещето си, за да може да си спомня какво е мислил на 15. Ключова дума за овните е “действие”. Винаги са в движение и винаги планират следващия си ход. Това е първият знак от зодиака, и необходимостта да замисля и да започва нови неща, им е дълбоко присъща. Слънцето влиза в знака на Овена на 20 март, това е пролетта на живота и началото на астрологическата нова година, така че, няма нищо чудно в стремежа им към нови начинания. Те имат нужда да доказват на себе си, че действително са живи и без новости в живота им, започнат да се задушават. Промяната е важна част от тяхното съществуване. Щастливци са онези, които се оженят за Овен, защото животът им представлява изобилие от промени, за да не прибягнат до смяна на партньора си.

Читател - О, зная, зная.

AstroLife - Опитайте се да ги слушате внимателно, когато говорят, независимо, че понякога ценната информация, която те споделят с вас, може да ви се стори скучновата. За тях последните развития на сюжета в някоя сапунена опера може да са съдбоносни. Демонстрирайте интерес, тъй като, както обикновено, не след дълго те ще се изчерпат. Особено забавно е да имате около себе си деца от зодия Овен. Те се превъзбуждат от всичко до такава степен, че не успяват да го разкажат достатъчно бързо.

Читател  – И децата Овен ли са толкова енергични?

AstroLife - Овен е първи от огнените знаци и е в кардинален по качество. Кардиналните знаци са пламенни и не търпят отлагания, така че Бог да ви е на помощ, ако ги карате да чакат, особено, ако се отнася до сърдечни проблеми. Обичат да пришпорват нещата и да контролират ситуацията, макар че често не са напълно наясно какво точно правят. Продължителността може да представлява проблем за тях. Възможно е да не успеят да поддържат на същото равнище ентусиазма си, с който са започнали. Но и от това има изход. Ако Овенът дава инициативата на работното място, а после предаде за довършване проекта си на представител на някой по-съвестен знак, това е много добра комбинация.

Ако някога сте имали възможност да работите с някой Овен, вероятно вече знаете, че са в състояние да заредят с вдъхновение дори и най–сивия ден. А също така знаят как да накарат някого да се засмее. През училищните си години често се забъркват в неприятности, а ако си намерят за другарче някое дете-скорпион, ще станете свидетели на формирането на най–пакостливата групичка в класната стая. Защото децата от двете зодии имат една и съща управляваща планета и владеят отлично всички методи за предизвикване на хаос.

Читател – Как можем да познаем един Овен?

AstroLife - Червеното е техния цвят. Именно в него ще ги зърнете, когато се гласят за битки или когато се отправят към поредното си любовно завоевание. Обичат да бъдат забелязвани и са в състояние да прибягнат до какви ли не методи, само и само да спечелят внимание, но без да са коварни. Изключително прями и никакъв случай няма да ви излъжат – освен ако не смятат, че е крайно наложително. Притежават способността да се настройват за определена цел и да се втурнат към нея с несломима енергия. Тяхната управляваща планета Марс е римският бог на войната. Което лесно обяснява факта, че много хора просто се отдръпват, за да им направят път, видят ли ги да се задават. Малко са зодиакалните знаци, които биха се осмелили да се изправят срещу един целеустремен или гневен Овен.

Ако имате около вас млад Овен, не би било зле да го подсигурите с допълнителни предпазни средства за главата по време на спортуване. Овните са непохватни и главите им често страдат от удари. Не че това може да им навреди кой знае колко. Те издържат на наранявания много по-успешно от повечето знаци – може би, защото, докато станат на десет години, са напълно привикнали с тях.

Читател – Какво е общото с другите огнени знаци?

AstroLife - Огнените знаци са горещи и експлозивни, и понякога приличат на бомби със закъснител. Възможно е да ги ядосате и изобщо да не разберете, че те са ви се разсърдили. Гневът им се събира ли, събира, докато накрая, когато най–малко очаквате, може да избухне напълно непредвидимо. Но не се тревожете. Те не са двойствени и след като ви се навикат и изпуснат парата, отново ще станат нормални.

Ако човекът-Овен беше предмет, щеше да представлява ракета, която, веднъж изстреляна, удивлява всички с възможностите си. Представителите на този зодиакален знак биха били отлични спринтьори, ала не ги търсете за бягане на дълги разстояния.

Читател – Значи това е зодията, която е винаги на върха, така ли?

AstroLife - Овните могат да достигнат, както върховете, така и утайката на живота. Поради тази причина за тях е от жизненоважна необходимост да вложат енергията си в положителна посока и да не се поддават на изкушенията на тъмната страна. Овенът символизира физическата смелост, но да не забравяме, че планетата Марс му вдъхва доста войнствени инстинкти. Ако обърнете внимание как водачът води своето стадо, ще си дадете сметка за характерния за тях началнически комплекс. Овните могат да сторят многобройни добрини на света, тъй като са жива персонификация на енергията, но не разчитайте на тях за мир и спокойствие, защото тези понятия ги отегчават до смърт. На моменти могат да бъдат крайно нетактични.

Читател – А как са в любовта, така ли огнени?

AstroLife - Влюбват се бързо и страстно, и често се женят, без да му мислят много. Не могат да си представят живота без избрания човек, освен ако, разбира се, не им зададете същия въпрос след седмица, когато въздействието на любовният елексир ще се е изпарило. Овните не трябва да се женят млади, поне до двадесет и първата им година.   

Читател – Според мен, толкова импулсивни хора, трябва да ги посъветваш може би нещо. Могат ли в живота да живеят само на бързи обороти ?

AstroLife - Овните са предразположени към катастрофи. Много от тях си правят високи застраховки на колите, защото често им се случва да се блъснат някъде.  Най–големият проблем са нервите, особено в работа, свързана с голям разход на енергия. Отстрани дават вид, че се справят добре, но под тайните им усмивки се таи мисълта, че вероятно биха могли да се справят и по-добре. Може би ще ви бъде доста трудно да накарате един Овен да говори за проблемите си, но имайте търпение. Те просто се нуждаят от малко увещания, за да го направят. Често са обвинявани в егоизъм и в известна степен това е вярно, защото те са убедени, че трябва винаги да са първи, за да могат да бъдат в помощ на останалите. Това е логиката им, която за тях е напълно разумна. Те са напористи, дълбоко емоционални и пълни със силни амбиции и велики идеи. За да даде най–доброто от себе си, един Овен трябва да намери човек, който да поддържа заряда му, за да споделя неговите мечти и да го подкрепя.

реклама