Дева

Зодия Дева

Читател - Кажи ни какви хора се раждат в зодия Дева?

AstroLife  - Деца Дева сe раждат, когато им предстои по рано от другите хора, сами да поемат грижата за себе си. На тях, не можеш да им кажеш, каква професия трябва да упражняват. Сами решават по-важните неща в живота си. Какво ще работят или с кого ще живeят.

Читатал - Искаш да кажеш, че са самостоятелни, така ли?

AstroLife - Точно така и съветвам представителите на тази зодия да не се косят, когато родителите им не проявява грижи към тях. Това е част от техният договор сключен преди раждането им.

Читател - Това е много несправедливо, но защо е така?

AstroLife – Неприятното е, че понякога този зодиакален знак е подценяван. А това е знак е изключителна енергия, това са лечителите и благодетелите на света, перфекционистите на зодиака. Само с един поглед могат да разберат, какво не е на­ред в живота на даден човек и най-вбесяващото е, че обикновено са прави. Ако преценят, че гаджето на някоя приятелка е тип кръшкач, той накрая наистина излиза такъв. Може до то­зи момент да не е направил нищо, с което да заслужи подобно обвинение, но подсъзнанието му е дон Жуанавско.

Читател – А ако приятелка, на техен приятел се окаже в същата ситуация, те и за нея ли излизат прави?

AstroLife - Да, за тях няма приятел, приятелка. Пред законите на Девата, наистина всички са равни. Девите обичат да се грижат за хората, но може да преминават границата и рискуват да станат досадни.

Читател – Значи, те всичко знаят и нямат проблеми в живота, така ли?

AstroLife - Отлично знаят, как всички други хора трябва да живеят, но когато става въпрос за техния живот, често не знаят какво да правят. Това, разбира се не им пречи да излъчват увереност, което кара хората да се обръщат към тях в трудни моменти. Винаги може да се разчита на присъствието им, когато някой има нужда от тях; винаги зна­ят какво точно да кажат. В известна степен са предразположени към прекалено придържане към истината, което може да се въз­приеме като проява на нетактичност и грубост.

Читател - Така е, хората не обичат да им казват истината в очите.

AstroLife - Девите представят пред света една хладна маска, но ако успеете да надникнете под мистерията, с която ги обгражда управляващата им планета Меркурий, ще видите от една страна борец, но и човек склонен към хипохондрични настроения.

Това е подвижен знак, което предполага, че могат да се разбират с хора от всички възрасти и всякакви социални прослойки. Но от друга страна, не всеки човек признава, че е в състояние да се разбира с една Дева. Вие може все още да сте разтроен от вчерашния спор с вашият приятел от зодия Дева, а той се държи така, сякаш ни­що не се е случило мислейки, че и двамата еднакво сте се насладили на дра­матичността в конфликта.

Най - страшното при Девите е, че не са в състояние да владеят склонността си да критикуват и ужасното е, че в повечето случаи преценките им са точни, но е възможно да прекрачват гра­ницата на приличието, поради нена­ситността им за драматизиране на нещата. Несъмнено обаче, са по-добри в раздаването на критични забележки, отколкото в приемането им.

Читател - Това с критичните бележки наистина е трудно.

AstroLife - Те са в състояние да измъкнат безаварийно и най-безнадежд­но заседналия кораб, без да се съобразяват с някои правила, ако сметнат, че се налага.

Девата трябва да работи това, което харесва, за да има резултат. Обикновено вдъхват доверие и човек лесно им прощава недостатъците. За това се справят отлично в живота, защото са толкова убедителни. Девите се отнасят към здравето си изключително сериозно. А ако някой техен приятел се разболее, държат да научат всички подроб­ности. Могат да говорят авторитетно на безброй теми, ако не знаят не­що, веднага ще го проверят.

Ако решите да обиколите света с компания, най-подходящият ви избор е изобретателната, приспособима, любяща, винаги с хла­ден разум Дева и най – важното е, ще се грижи за вас всеот­дайно, ако пипнете някой вирус по пътя. Проблемът ще бъде, когато се върнете. Възможно е да започнат безкрайни спорове за нещата, които не са станали, както трябва и съжаления затова, как всичко е могло да се нареди къде-къде по-добре.

Читател - Интересно е какво ще стане, ако са две Деви на едно място?

AstroLife - Можете спокойно да ги оставите сами, а вие да си отидете на кино или на друга среща. Независимо колко късно ще се прибе­рете, ще ги заварите все още да обсъждат живота и начините, по които могат да излекуват света. Вярно е, че обичат да спорят, но са аналитични и методични. На каквато и тема да ги заговорите, все ще намерят какво да вметнат. Те са не­изчерпаем извор на информация — и полезна, и безполезна.

Читател – Как да разпознаем една Дева от другите зодии?

AstroLife – Най – лесно е по начина, по който се обличат. Всичко по тях е дълбоко об­мислено и дори да са в нещо семпло и ежедневно, бъдете сигурни, че са го планирали още от предишната вечер, чак до цвета на бельото.  

Читател - Какво ще ни кажеш за здравето на Девите?

AstroLife - Бебето Дева, в никакъв случай не е от търпеливите, особено през първите четири месеца, но след това хленченията и недоволството спират и започва да преценява всеки ваш ход. Превръща се в спокойно човече и често остава такова до края на живота си. Намирай­те им повече занимания, защото в противен случай ще се отдадат на дрямка през деня, а после ще ви държат будни през нощта, за да ви наблюдават какво сте намислили да правите.

Читател – Това е много важен съвет за тези бебета Деви, които в момента се раждат.

AstroLife - На петгодишна възраст обикновено се забелязват първите признаци на решителност. Ако не им научите бързо номерата, те скоро ще бъдат в състояние да получат от вас всичко, което искат, като същевременно ви убеждават, че не им давате достатъчно. Те умеят да разговарят с възрастните, но може да се сторят арогант­ни на много хора, защото имат мнения по всички въпроси още от тази възраст.

На 11 години детето Дева ще даде на всички да разберат, че не желае да бъде водач и че няма нищо против да бъде така необходимия за баланса в природата, втори по ред.

Читател - Дори и арменците, които са зодия Дева ли?

AstroLife - В астрологията не сме разделени по нации. Девите печелят лесно уважението на съучениците си, както по-късно ще печелят уважението и на колегите си. Изключително зрели са за въз­растта си - както в приятелските връзки, така и в романтичните. Обик­новено си имат една любов, от която не откъсват очи. Младата Дева се сприяте­лява с противоположния пол доста по-рано в живота, в сравнение с други­те зодиакални знаци. Възможно е дори и във физическото си развитие да изпреварят другите деца. Докато връстниците й играят още на стра­жари и апаши, тя вече се е посветила на лова за целувки.

На 16 години Девите продължават да бъдат все още златни деца. Юношата Дева е разумна личност, докато някое романтично увлечение не го вкара в беля. За хора с толкова ясни мнения и възгледи за живота, те са изключително наивни в любовната сфера. Отново и отново се влюбват в най-неподхо­дящия човек и лошото е, че не си научават урока. Суетата и самолюби­ето са основните им пороци и можете да бъдете сигурни, че вече са си сложили повече от едно огледало в своята стая.

На 21 години вече се чувстват узрели за брак и за установяване с един-единствен човек. Елементът земя ги подтиква да го направят. Обикновено биват привличани от силни, доминантни личности. Оставе­на сама на себе си, Девата е прекалено мека, за да се бори докрай за успе­ха си. С приближаването на тридесетата година започва да ги завладява известна пакостливост и трудно устояват на изкушението да не свърнат от правия път. Така че, налага се да ги държите на много къса каишка.

Читател - Малко бавноразвиващи ли са спрямо другите зодии?

AstroLife - Заключенията ги оставям за читателите. На 40 години започват да навлизат в средната възраст с много пове­че грациозност, отколкото другите зодиакални знаци. Вярно, че поняко­га стресът им идва малко в повечко и са възможни проблеми със стома­ха или гърлото, но те лесно отшумяват. Романтиката и пакостливостта често вървят ръка за ръка в тези години. Обличат се отлично за възрастта си и изглеждат по-млади, отколкото са. Приятелите им са предимно от противополож­ния пол, а работата постепенно започва да загубва значението си за тях.

На 70 години Девите изглеждат и се чувстват добре, но е хубаво да се хранят по едно и също време, за да избегнат усложнения с червата и стомаха си. Могат да живеят още дълги, дълги години; решават, че животът им е към края си едва, когато вече няма нищо интересно. Възможно е да се появят семейни проблеми и да се стигне до раздели дори на тази възраст, защото отегчената седемдесетгодишна Дева е решила, че трябва да бъде с труден характер. 

Девите се радват на добро здраве, но се притесняват за несъществуващи проблеми. Да, наистина са хипохондрици. Само погледнете  аптечките им за да се уверите в това.

Гласът им става много тих, почти шептящ, когато са действително болни и тези, които ги познават, това може да бъде ясен признак, че нещо не е наред.

Читател - Какво ще кажеш за работата им? 

AstroLife - Работата им често се отразява на здравето. Непрекъснатият стрес и напрежението могат да им причинят стомашни и чревни проб­леми. В състояние са да работят по всяко време на денонощието, за­щото мозъка може­ да функционира както денем, така и нощем. Ала стресът в работа­та им може да ги завихри в порочен кръг, от който първи ще пострада стомаха.

Голяма част от заболяванията им всъщност прикриват някакъв емоционален проблем. Не им е приятно, когато животът им не върви така, както искат, но вместо да говорят за проблемите си, те ги прикриват. За предпочитане е да споделят с някого онова, което ги тормози, отколкото да се разболяват насила. А когато са влюбени, на­истина може да се разболеят, защото чувството ги обхваща и телом, и духом. Не че някога ще си признаят, разбира се. По-скоро ще заблу­дят приятелите си, че очите им са насълзени, защото ги е съборила нас­тинка - и са толкова убедителни, че те вероятно ще им повярват.

Главоболията и мигрените са най-безпогрешният сигнал, че нещо не им понася, а проблемите, които имат с алергията към шоколада или сиренето, по-скоро ще предпочетат да страдат, отколкото да се лишат от въпросните вкусотии.

Читател  – От сиренето ми се струва по-лесно човек да се лиши. 

AstroLife - Общо взето Девите по традиция се радват на добро здраве; но тъй като са пред­разположени към тревоги, често страдат от нервно изтощение. Едно от най-важните неща, на които трябва да обърнат внимание, е да не се пре­уморяват, особено по отношение на социалните си ангажименти. Трябва да се възползват от естествения си афинитет към при­родата и всичко, свързано със земята. Ако имат някакъв проблем и излязат на разходка, като се отдадат еднов­ременно на мислене и дълбоко дишане, със сигурност ще се приберат вкъщи с много повече идеи и енергия, отколкото са имали, преди това. Ходенето е великолепно физическо упражнение за всеки земен знак. Девите много си падат да дават съве­ти на хората какво да правят, но не обичат да усещат подобен натиск върху себе си.     

Читател - Какво ще ни кажеш за храненето на Девата?

AstroLife - Сред представителите на зодия Дева има много повече вегетари­анци, отколкото сред другите знаци. Те са особено чувствителни към всичко, което приемат. И тъй като червата са най-слабата точка в организма им, от жизненоважно значение е да не им позволяват да станат лениви. Трябва да внимават да не изпадат в хипохондрия! Позитивното отношение към живота е от съществено значение. Трябва да се научат да слушат тялото си, да му се доверяват и да изпълняват онова, което то изисква от тях.

Читател - Много неща ни каза за зодията, но все пак кое е най - важното за зодия Дева?

AstroLife - Най - важното е, че те са подвластни на Прозерпина и благодарение на нея са много добри във всички детайли, но не могат да направят синтез между тях. Ще ви дам един прост пример за да стана по-ясна, Девите могат да флиртуват, но за тях флирта е само флирт и не го комбинират с други детайли. Така изпадат често в недоразумения.

реклама